Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Generali αποσύρεται από μη κερδοφόρες δραστηριότητες

Η ιταλική ασφαλιστική εγκαταλείπει μη ελκυστικές επιχειρήσεις με σκοπό να βγάλει τουλάχιστον ένα δισ. ευρώ, ενώ αναδιαρθρώνει δραστηριότητες για να εξοικονομήσει λειτουργικά κόστη 200 εκατ. ευρώ. Επενδύει σε αναπτυσσόμενες αγορές.

Η Generali αποσύρεται από μη κερδοφόρες δραστηριότητες

Η Assicurazioni Generali δεσμεύτηκε σήμερα να επιταχύνει την στρατηγική μεταστροφή που ξεκίνησε πέρυσι, με την απόσυρσή της από μη προσοδοφόρες επιχειρήσεις και με περικοπή των λειτουργικών κοστών.

Η ιταλική ασφαλιστική εταιρία τόνισε πως σχεδιάζει να βγάλει τουλάχιστον ένα δισ. ευρώ, από την εγκατάλειψη επιχειρήσεων που θεωρεί λιγότερο ελκυστικές. Αυτή η διαδικασία εξορθολογισμού είχε ήδη ξεκινήσει με την πρόσφατη έξοδο της Generali από δραστηριότητες στη Γουατεμάλα και το Λίχτενσταϊν.

Η εταιρία σχεδιάζει ακόμη να αναδιαρθρώσει τις επιχειρήσεις της σε ανεπτυγμένες αγορές, προκειμένου να εξοικονομήσει λειτουργικά κόστη ύψους 200 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα θα προχωρά σε επενδύσεις σε αναπτυσσόμενες αγορές.

Όπως υπενθυμίζει το MarketWatch, η Generali ξεκίνησε πέρυσι εκτεταμένη εμπορική προώθηση σε Ευρώπη, Ασία και Λατινική Αμερική ώστε να βελτιώσει τις ταμειακές ροές μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, ενώ οι αποδόσεις από εκεί θα επιστραφούν στους μετόχους μέσω υψηλότερων μερισμάτων, αντί να επενδυθούν σε εξαγορές.

Η Generali επιβεβαίωσε και τα σχέδιά της να παράγει ταμειακές ροές άνω των επτά δισ. ευρώ, μεταξύ 2015 και 2018, καθώς και να ενισχύσει το μέρισμα σε πάνω από πέντε δισ. ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια μέχρι το 2018.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v