Πρώην CEO της Credit Suisse ανοίγει δική του τράπεζα

Κροίσοι και κρατικά επενδυτικά ταμεία της Μ. Ανατολής θα επενδύσουν τρία δισ. δολάρια στην νέα εμπορική τράπεζα που ανοίγει την άνοιξη ο Brady Dougan. Η εταιρία θα εμπλακεί σε μεγάλος εύρος δραστηριοτήτων, περιλαμβανομένου και του trading.

Πρώην CEO της Credit Suisse ανοίγει δική του τράπεζα

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse, Brady Dougan, σχεδιάζει να ανοίξει εμπορική τράπεζα στις αρχές του 2017 και έχει δρομολογήσει μια επένδυση ύψους τριών δισ. δολαρίων για να χρηματοδοτήσει το εγχείρημα, σύμφωνα με πηγές της Wall Street Journal.

H εταιρία του Dougan θα υποστηριχθεί από την Scepter Partners, έναν συνδυασμό οικογενειών- κροίσων της Μέσης Ανατολής και κρατικών επενδυτικών ταμείων.

Η τράπεζα, η οποία έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει την επόμενη άνοιξη, θα στοχεύει σε επενδύσεις σε μια σειρά βιομηχανίες, ενώ παράλληλα θα προσφέρει υπηρεσίες επενδυτικές τραπεζικής και trading, τόνισαν οι πηγές.

Παρότι οι λεπτομέρειες των σχεδίων του πρώην CEO ακόμη διαμορφώνονται, η κεντρική ιδέα είναι ευρύτερη από εκείνη πολλών εταιριών «μπουτίκ» που έχουν ανοίξει άλλα στελέχη της Wall Street ξεκινώντας το επόμενο βήμα της καριέρας τους. Όπως εξηγεί η εφημερίδα, πολλά από αυτά τα στελέχη έχουν «κολλήσει» στις συμβουλές για συγχωνεύσεις και άλλες δραστηριότητες που δεν ενέχουν ρίσκα.

Οι πηγές επισημαίνουν πως ο Dougan ακολουθεί έναν άλλον δρόμο, καθώς στην νέα εταιρία, της οποίας το όνομα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση της Scepter για trading για τους πελάτες του και πιθανώς για λογαριασμό της ίδιας της τράπεζας, καθώς και για προσυπογραφή διαδικασιών συγκέντρωσης κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v