Η Banco do Brasil κλείνει 402 καταστήματα

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Λατινικής Αμερικής κάνει μεταστροφή στην ψηφιακή τραπεζική και κλείνει 402 καταστήματα και περιορίζει τις υπηρεσίες σε άλλα 379. Στα τέλη του τρίτου τριμήνου μετρούσε συνολικά 5.460 καταστήματα και 112.751 εργαζόμενους.

Η Banco do Brasil κλείνει 402 καταστήματα

Η κρατική βραζιλιάνικη τράπεζα, Banco do Brasil, προχωρά στο κλείσιμο 402 καταστημάτων, καθώς η μεγαλύτερη τράπεζα της Λατινικής Αμερικής σε όρους περιουσιακών στοιχείων, σχεδιάζει να εστιάσει τις προσπάθειές της στα ψηφιακά κανάλια προκειμένου να αυξήσει την κερδοφορία και να μειώσει τα κόστη.

Πέραν του κλεισίματος καταστημάτων, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει και τον αριθμό των υπηρεσιών που θα προσφέρει στους πελάτες της μέσω άλλων 379 καταστημάτων από αυτά που θα μείνουν. Σε αυτά τα 379 καταστήματα, πιθανώς θα υποχωρήσει και ο αριθμός των εργαζομένων.

Η τράπεζα ολοκλήρωσε το τρίτο τρίμηνο με ένα σύνολο 5.460 φυσικών καταστημάτων, μεταδίδει το MarketWatch.

Η Banco do Brasil προχωρά με αυτά τα σχέδια προκειμένου να εξοικονομήσει μέχρι και 750 εκατ. ρεάλ (220 εκατ. δολάρια) το χρόνο.

«Το 40% των συναλλαγών των πελατών μας πραγματοποιούνται μέσω κινητών τηλεφώνων και το 27% μέσω του ίντερνετ. Τα ψηφιακά κανάλια είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας αυτή τη στιγμή. Αυτή η τάση αντιπροσωπεύει επίσης και μια ευκαιρία ώστε να αυξήσουμε την κερδοφορία μας», υπογράμμισε ο Paulo Caffarelli, πρόεδρος της Banco do Brasil, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Κάνουμε έναν ψηφιακό μετασχηματισμό», πρόσθεσε το στέλεχος, τονίζοντας πως «αυτός ο ψηφιακός μετασχηματισμός συμβαίνει σε αρκετούς τομείς και έχει φτάσει και στην τραπεζική βιομηχανία».

Η τράπεζα θα υιοθετήσει και ένα σχέδιο κινήτρων συνταξιοδότησης για τους εργαζομένους της, με τις αιτήσεις να γίνονται δεκτές μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου. Όπως ανέφερε, 18.000 εργαζόμενοι θα μπορέσουν οικειοθελώς να ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα.

Συνολικά, η τράπεζα απασχολεί 112.751 εργαζομένους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v