Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξανά σε απεργία οι πιλότοι της Lufthansa

Συνεχίζεται το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ πληρωμάτων πτήσεις και μεταφορέα, με τη διαμάχη να εντείνεται επάνω σε μισθούς, εργασιακές συνθήκες και τα σχέδια της εταιρίας για την Eurowings. Η συμφωνία με το προσωπικό έχει λήξει από το 2012.

Ξανά σε απεργία οι πιλότοι της Lufthansa

Οι πιλότοι της Deutsche Lufthansa θα προχωρήσουν σε νέα απεργία την Τετάρτη, στο πλαίσιο της μακρόχρονης διαμάχης τους με την εταιρία στο θέμα των μισθών.

Η απεργία θα επηρεάσει υπηρεσίες μικρών και μεγάλων αποστάσεων από τη Γερμανία, τις οποίες διαχειρίζεται η ομώνυμη μάρκα της αεροπορικής εταιρίας, όπως ενημέρωσε το σωματείο Vereinigung Cockpit.

Στο μεταξύ, η νέα απεργία έρχεται μία μέρα μετά την απεργία των αεροσυνοδών της Eurowings που επίσης ανήκει στον όμιλο, σημειώνει το Bloomberg.

Η απεργία των πιλότων γίνεται στο πλαίσιο μιας διετούς και αδιέξοδης διαμάχης μεταξύ προσωπικού και εταιρίας, κυρίως επάνω στις αποδοχές, στις εργασιακές συνθήκες και στις κινήσεις της εταιρίας να μετατρέψει τη Eurowings σε «πλήρως ανεπτυγμένο μεταφορέα χαμηλού κόστους» με μεγαλύτερο μερίδιο πτήσεων.

Η τελευταία απεργία των πληρωμάτων πτήσης, το Σεπτέμβριο του 2015, σταμάτησε αφότου δικαστήριο απεφάνθη πως ήταν παράνομη απόπειρα άσκησης επιρροής στην εταιρική στρατηγική, ενώ πιο πρόσφατες διαπραγματεύσεις έχουν περιοριστεί σε θέματα αποδοχών.

«Η μόνιμη άρνηση από την πλευρά της διοίκησης να δώσει και στα πληρώματα πτήσης μια λογική αύξηση μισθού δεν είναι αποδεκτή», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Joerg Handwerg, μέλος του συμβουλίου του σωματείου Vereinigung Cockpit, το οποίο προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι οι συζητήσεις είχαν καταρρεύσει και απέρριψε τα σχέδια της Lufthansa να φέρει διαιτητή.

Οι πιλότοι επιδιώκουν μέση ετήσια αύξηση περίπου 3,7% για τα χρόνια από το 2012 –οπότε και έληξε η τρέχουσα συμφωνία τους- μέχρι το 2017, ενώ η Lufthansa έχει προσφέρει 2,5% ή 0,38% το χρόνο, μέχρι το 2018. Η εταιρία, η οποία έχει παγώσει τις προσλήψεις πιλότων μέχρι τα δύο μέρη να καταλήξουν σε συμφωνία, υποστήριξε ότι η απεργία «δεν είναι ο σωστός τρόπος» αντιμετώπισης, ιδιαίτερα καθώς έχει προτείνει να υπάρξει μεσολάβηση.

Προς το παρόν δεσμεύτηκε να κλείσει άλλες πτήσεις για τους πελάτες της, όπου αυτό είναι δυνατό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v