Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φίσερ (Fed): H δημοσιονομική τόνωση μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερα επιτόκια

Η δημοσιονομική πολιτική μπορεί να έχει ρόλο στην ενίσχυση της οικονομίας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Fed, Στάνλεϊ Φίσερ. Υποβάθμισε τον αντίκτυπο του ισχυρού δολαρίου στην οικονομία.

Φίσερ (Fed): H δημοσιονομική τόνωση μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερα επιτόκια

H δημοσιονομική πολιτική μπορεί να βοηθήσει την οικονομία και να οδηγήσει υψηλότερα τα επιτόκια, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Fed, Στάνλεϊ Φίσερ τη Δευτέρα.

«Αν και υπάρχουν διαφωνίες για το ποιες είναι οι πιο αποτελεσματικές πολιτικές, ένας συνδυασμός βελτιωμένων δημόσιων υποδομών, καλύτερης εκπαίδευσης, μεγαλύτερων κινήτρων για ιδιωτικές επενδύσεις και πιο αποτελεσματικών ρυθμίσεων θα έχει ρόλο στην ταχύτερη αύξηση της παραγωγικότητας και του βιοτικού επιπέδου» ανέφερε σε ομιλία που έδωσε για τις μακροπρόθεσμες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομία.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, ο κ. Φίσερ εμφανίστηκε πιο αισιόδοξος για το όφελος της δημοσιονομικής τόνωσης από ότι η επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν την περασμένη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, ο ίδιος υποβάθμισε τον αντίκτυπο του ισχυρού δολαρίου στην οικονομία. «Δεν θα μας σταματήσει να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε» τόνισε, αναφερόμενος στην πολιτική της Fed για τα επιτόκια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v