Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιαπωνία: Πτώση για 13ο συνεχόμενο μήνα στις εξαγωγές τον Οκτώβριο

Το εμπορικό ισοζύγιο εμφάνισε πλεόνασμα 496,2 δισ. γεν. Οι εξαγωγές εμφάνισαν πτώση 10,3% σε ετήσιους όρους. Οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 16,5%, ενώ ο Οκτώβριος ήταν ο 22ος μήνας συρρίκνωσης.

Ιαπωνία: Πτώση για 13ο συνεχόμενο μήνα στις εξαγωγές τον Οκτώβριο

Οι ιαπωνικές εξαγωγές περιορίστηκαν για 13ο συνεχόμενο μήνα τον Οκτώβριο, γεγονός που δείχνει πως η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο δεν έχει ακόμη επανέλθει πλήρως, παρά την καλύτερη από το αναμενόμενο ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο.

Οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 10,3% σε σχέση με πέρυσι, σε 5,870 τρισ. γεν, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών. Η ανάγνωση ήταν χειρότερη από την πτώση 9,4% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι της Wall Street Journal. Το Σεπτέμβριο, οι εξαγωγές είχαν εμφανίσει πτώση της τάξης του 6,9%.

Οι όγκοι των εξαγωγών υποχώρησαν κατά 1,4% τον Οκτώβριο σε ετήσιους όρους. Πρόκειται για την πρώτη πτώση εδώ και τρεις μήνες. Σε μηνιαία βάση, ωστόσο, αυξήθηκαν κατά 1,6%.

Οι εισαγωγές επίσης υποχώρησαν κατά 16,5% σε ετήσιους όρους, σε 5,374 τρισ. γεν, ενώ πρόκειται για τον 22ο συνεχόμενο μήνα συρρίκνωσης, τονίζει το MarketWatch.

Το εμπορικό ισοζύγιο της Ιαπωνίας παρουσίασε πλεόνασμα 496,2 δισ. γεν, έναντι 610 δισ. γεν που είχαν προβλέψει οι οικονομολόγοι του Nikkei.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v