Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωζώνη: Σε υψηλά 6 ετών ο πληθωρισμός Νοεμβρίου

Σε υψηλά έξι ετών, στο 3,1% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Νοέμβριο, έναντι 2,6% τον προηγούμενο μήνα και 1,9% τον Νοέμβριο του 2006, σύμφωνα με ανακοίνωση της Eurostat.

Ευρωζώνη: Σε υψηλά 6 ετών ο πληθωρισμός Νοεμβρίου
Στο 3,1% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Νοέμβριο, έναντι 2,6% τον προηγούμενο μήνα και 1,9% τον Νοέμβριο του 2006, σύμφωνα με ανακοίνωση της Eurostat.

Η μέτρηση ξεπερνά τις προβλέψεις για μηνιαία μεταβολή του δείκτη στο 3%, αποτελεί την υψηλότερη μέτρηση των τελευταίων έξι ετών, ενώ οφείλεται κατά πολύ στην άνοδο της πετρελαϊκής τιμής και τις αυξημένες τιμές των τροφίμων.

Στην Ε.Ε. ο πληθωρισμός άγγιξε, επίσης, το 3,1% για τον Νοέμβριο (έναντι 2,7% τον Οκτώβριο) από 2,1% που ήταν τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους.

Τα υψηλότερα ποσοστά πληθωρισμού σημειώθηκαν στις Λεττονία (13,7%), Βουλγαρία (11,4%) και Εσθονία (9,3%), ενώ τα χαμηλότερα στις Ολλανδία (1,8%), Φινλανδία (2,1%) και Σλοβακία (2,3%).

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του πληθωρισμού της ευρωζώνης, το ευρώ σημείωσε υποχώρηση 1% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 1,4506 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v