Χαλαρώνουν οι εντάσεις Τερέζας Μέι και τραπεζών

Τερέζα Μέι και Μαρκ Κάρνεϊ είναι υπέρ μιας παρατεταμένης μεταβατικής περιόδου, για να δοθεί χρόνος στις τράπεζες να προσαρμοστούν. Οι ηγέτες της βιομηχανίας χαλαρώνουν τις προειδοποιήσεις και υιοθετούν την τακτική «περιμένουμε και βλέπουμε».

Χαλαρώνουν οι εντάσεις Τερέζας Μέι και τραπεζών

Τα στελέχη των παγκόσμιων τραπεζών χαλαρώνουν τις προειδοποιήσεις τους πως η βρετανική αποχώρηση από την ΕΕ θα πυροδοτήσει άμεσα έξοδο προσωπικού από το Λονδίνο.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι τραπεζίτες ανακτούν την εμπιστοσύνη πως η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα καταφέρει να εξασφαλίσει μια παρατεταμένη μεταβατική περίοδο που θα τους οδηγήσει, από τους τρέχοντες κανονισμούς, στους νέους εμπορικούς όρους που θα συμφωνηθούν με την ΕΕ, σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια έκτακτης ανάγκης των εταιριών τους.

Αυτό οδήγησε σε μια πιο μετρημένη στάση από την πλευρά πολλών από τους ηγέτες της βιομηχανίας.

«Το ''περιμένουμε να δούμε'' είναι και στάση της UBS απέναντι στο Brexit», ανέφερε την Τετάρτη και ο Axel Weber, πρόεδρος της τράπεζας, σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα. «Χωρίς αμφιβολία, το Λονδίνο θα παραμείνει σημαντικό χρηματοοικονομικό κέντρο. Η UBS θα είναι εδώ», πρόσθεσε.

Η μεταστροφή αυτή είναι εμφανής και από άλλες τράπεζες, περιλαμβανομένων της JPMorgan Chase και της Barclays, ενώ έρχεται αφότου η Τερέζα Μέι προσπάθησε να κατευνάσει τους φόβους της χρηματοοικονομικής βιομηχανίας ότι η κυβέρνησή της δεν θα παλέψει για να την προστατεύσει από τις επιπτώσεις του Brexit, όταν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις εξόδου στις αρχές του επόμενου έτους.

Στο μεταξύ ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ επίσης έκανε έκκληση αυτή την εβδομάδα για παρατεταμένη μεταβατική περίοδο, προκειμένου να δοθεί στις τράπεζες η ευκαιρία να προσαρμοστούν.

«Κανείς δεν θέλει να πάρει μια κακή απόφαση με το να βιαστεί, με τόση αβεβαιότητα που υπάρχει τριγύρω», εξήγησε ο Daniel Pinto, επικεφαλής εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής στην JPMorgan. «Θα είμαστε έτοιμοι να πάρουμε μια μόνιμη απόφαση, μόλις έχουμε καλύτερη ιδέα της κατεύθυνσης των πραγμάτων», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v