Gap: Πτώση 18% στα κέρδη το γ' τρίμηνο

Τα κέρδη υποχώρησαν σε 204 εκατ. δολάρια, ενώ οι πωλήσεις εμφάνισαν πτώση της τάξης του 2% σε 3,80 δισ. δολάρια. Η Gap καταφεύγει σε εκπτώσεις και συρρικνώνει την παρουσία της, ενώ εκτιμά πως στο οικονομικό έτος θα κλείσει 65 καταστήματα.

Gap: Πτώση 18% στα κέρδη το γ τρίμηνο

Η Gap ανακοίνωσε πτώση 18% στα κέρδη τριμήνου, καθώς εμφάνισε υποχώρηση στις πωλήσεις για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο και κατέγραψε κόστη που συνδέονται με το κλείσιμο καταστημάτων.

Τα κέρδη του τρίτου τριμήνου διαμορφώθηκαν σε 204 εκατ. δολάρια, από 248 εκατ. την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι πωλήσεις εμφάνισαν πτώση 2% σε 3,80 δισ. δολάρια, στη διάρκεια του τριμήνου που έληξε στις 29 Οκτωβρίου. Οι πωλήσεις ίδιων καταστημάτων στις μάρκες Gap και Banana Republic, οι οποίες είχαν και τις μεγαλύτερες πτώσεις, υποχώρησαν κατά 8%, ενώ της Old Navy ενισχύθηκαν κατά 3%.

Τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν και από μια μεγάλη φωτιά σε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα διανομής της εταιρίας, τον Αύγουστο, μεταδίδει το MarketWatch.

Η Gap έχει έρθει το τελευταίο διάστημα αντιμέτωπη με μια παρατεταμένη βουτιά στις πωλήσεις, καθώς ανταγωνιστές όπως H&M και Zara «κλέβουν» μερίδιο αγοράς. Η αμερικανική αλυσίδα έχει καταφύγει σε εκπτώσεις, ενώ συρρικνώνει στην παρουσία της στο λιανικό εμπόριο.

Στη διάρκεια του τριμήνου, έκλεισε όλα της καταστήματα Old Navy στην Ιαπωνία και αρκετά καταστήματα της μάρκας Banana Republic.

Αυτό το οικονομικό έτος εκτιμά πως θα κλείσει 65 καταστήματα, από 50 που προέβλεπε νωρίτερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v