Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H VW επιδιώκει άμεση συμφωνία με το προσωπικό για μείωση στα κόστη

Η εταιρία πιέζει για να κλείσει συμφωνία μέχρι την Παρασκευή. Τα σωματεία έχουν μέχρι στιγμής μπλοκάρει τα σχέδια του επικεφαλής της VW, που θα μπορούσαν να εξαλείψουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Για περίπλοκες διαπραγματεύσεις κάνουν λόγο οι πηγές.

H VW επιδιώκει άμεση συμφωνία με το προσωπικό για μείωση στα κόστη

Η Volkswagen πιέζει υπέρ συμφωνίας με τους εργαζομένους μέχρι την Παρασκευή, προκειμένου να μειώσει τα κόστη και να μπορέσει να χρηματοδοτήσει την επένδυσή της σε ηλεκτρικά και αυτοοδηγούμενα οχήματα.

Η ανάγκη για ένα σχέδιο ανάκαμψης της βασικής μάρκας της VW έχει ενταθεί εξαιτίας των κοστών δισεκατομμυρίων που έχουν προκύψει από το σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων, ωστόσο οι ηγέτες των σωματείων δεν θέλουν οι εργαζόμενοι να επωμιστούν το βάρος των λαθών της διοίκησης.

Κύριο εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις είναι το πώς θα διασφαλιστεί το μέλλον των γερμανικών εργοστασίων της βιομηχανίας, καθώς η εταιρία επιθυμεί να εξαλείψει κάποιους παραδοσιακούς ρόλους στην κατασκευή κινητήρων καύσης, έναντι νέων θέσεων στην παραγωγή μπαταριών και ηλεκτρικών κινητήρων.

Αυτοκινητοβιομηχανία και σωματεία δεν έχουν σχολιάσει την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, ωστόσο τρεις πηγές από την πλευρά της εταιρίας που επικαλείται το Reuters υπογραμμίζουν την περιπλοκότητά τους.

Ο επικεφαλής της μάρκας της VW, Herbert Diess, πρώην στέλεχος της BΜW, επιθυμεί να βάλει τέλος στην παραγωγή κάποιων πλαστικών εξαρτημάτων στην βάση του Wolfsburg, επισημαίνουν οι πηγές. Τα σωματεία έχουν μέχρι στιγμής μπλοκάρει το σχέδιο του Diess, στο πλαίσιο του οποίου θα μπορούσαν να εξαλειφθούν αρκετές εκατοντάδες από τις 3.000 θέσεις εργασίας που εμπλέκονται στο κομμάτι αυτό της παραγωγής, ένα κομμάτι που οι ανταγωνιστές εδώ και καιρό καλύπτουν με εξωτερική ανάθεση.

Διοίκηση και προσωπικό συζητούν ακόμη την πιθανότητα εξωτερικής ανάθεσης μέρους της παραγωγής πλαστικών εξαρτημάτων στο Braunschweig, κοντά στο Wolfsburg, πρόσθεσε μία πηγή. Αυτό θα περιλαμβάνει αποζημιώσεις των εργαζομένων.

Μία από τις πηγές του πρακτορείου εκτιμά πως μια βασική συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί μέχρι την Παρασκευή, ωστόσο οι άλλες δύο δεν επιβεβαίωσαν την πρόβλεψη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v