Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Υψηλή μεταβλητότητα στις αγορές θα πλήξει την όρεξη για μετοχές

Οι αγορές πρέπει να προσαρμοστούν σε έναν κόσμο μετά το Brexit και τον Ντόναλντ Τραμπ. Υπάρχει «απόλυτη αξία στις μετοχές», αλλά η μεγάλη αβεβαιότητα θα επηρεάσει το πού θα τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους οι επενδυτές.

UBS: Υψηλή μεταβλητότητα στις αγορές θα πλήξει την όρεξη για μετοχές

Μπορεί οι επενδυτές να «έτρεξαν» προς τις μετοχές μετά την είδηση για νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές, αλλά την όρεξή τους θα πλήξει η μεταβλητότητα που περιβάλλει τις πολιτικές του νέου προέδρου, τόνισε μιλώντας στο CNBC o Vinay Pande, ανώτατος αναλυτής στη UBS.

Οι μετοχές εταιριών υποδομής, εξόρυξης, μετάλλων και τραπεζών έχουν ωφεληθεί από τις δεσμεύσεις του Τραμπ να δαπανήσει ένα τρισ. δολάρια για να τονώσει την ανάπτυξη, να μειώσει τους εταιρικούς φόρους και να περιορίσει τους ρυθμιστικούς κανονισμούς. Σύμφωνα με τον Pande, γενικό διευθυντή της UBS Wealth Management, υπάρχει «απόλυτη αξία στις μετοχές» και οι αγορές το έχουν καταλάβει.

Ωστόσο, αν και οι μετοχές δεν θεωρούνται «και τόσο ακριβές», ο παράγοντας της αβεβαιότητας μπορεί να επηρεάσει το πού οι επενδυτές θα τοποθετήσουν τα χρήματά τους τους ερχόμενους μήνες.

«Νομίζω πως μας περιμένει ένα καθεστώς υψηλότερης μεταβλητότητας, ακόμη υψηλότερης μεταβλητότητας, για δύο λόγους: αφενός, διότι οι αγορές δεν γνωρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ, αφετέρου, γιατί πρέπει να προσαρμοστούν σε έναν κόσμο μετά το Brexit και μετά τον Τραμπ.

Είναι ένας κύριος με τον οποίο οι αγορές δεν είναι εξοικειωμένες», σχολίασε ο Pande για τον μελλοντικό πρόεδρο, συμπληρώνοντας πως «η αγορά πρέπει να προσαρμοστεί, από ένα σκεπτικό που ήταν σωστό τα τελευταία 20 χρόνια σε ένα σκεπτικό που μπορεί να μην είναι σωστό από εδώ και στο εξής».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v