Επενδύσεις 10 δισ. δολαρίων στη Βραζιλία από την Shell

Η εταιρία σχεδιάζει να διπλασιάσει την εξόρυξη ανοικτής θάλασσας μέχρι τις αρχές του 2020. Νωρίτερα φέτος αγόρασε την BG κυρίως για τα περιουσιακά στοιχεία της στη Βραζιλία, ενώ προσθέτει κεφάλαια 10 δισ., στα 30 δισ. που έχει ήδη επενδύσει.

Επενδύσεις 10 δισ. δολαρίων στη Βραζιλία από την Shell

Η Shell σχεδιάζει να συνεχίσει τις εκτεταμένες επενδύσεις στη Βραζιλία, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να διπλασιάσει την παγκόσμια παραγωγή ανοικτής θάλασσας μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2020.

Η μεγάλη πετρελαιοπαραγωγός σχεδιάζει να επενδύσει 10 δισ. δολάρια στη χώρα της Λατινικής Αμερικής μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του ο Wael Sawan, εκτελεστικός αντιπρόεδρος, αρμόδιος για την εξόρυξη ανοικτής θάλασσας.

Το ποσό αυτό θα προστεθεί στα πάνω από 30 δισ. κεφαλαίου που υποστηρίζει η Shell πως έχει «ρίξει» στη Βραζιλία, μια χώρα στην οποία διαχειρίζεται 5.500 σταθμούς ενέργειας και όπου αγόρασε έναν μεγάλο αριθμό περιουσιακών στοιχείων πετρελαίου και αερίου νωρίτερα φέτος, μέσω της εξαγοράς του BG Group.

«Είμαστε μακράν ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής», ανέφερε ο Sawan, ο οποίος διευκρίνισε πως «κάθε χρόνο θα επενδύουμε περίπου δύο δισ. δολάρια».

Η εταιρία προχωρά σε συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους, ενώ στελέχη της τονίζουν πως η παρουσία 103 ετών της Shell στη Βραζιλία τους καθησυχάζει, παρότι το επενδυτικό περιβάλλον της χώρας είναι συχνά δύσκολο.

Επιπλέον, η εξαγορά της BG, αξίας περίπου 50 δισ. δολαρίων, οδηγήθηκε σε μεγάλο βαθμό λόγω των περιουσιακών στοιχείων της BG ανοικτά της Βραζιλίας. Ο Sawan εκτίμησε πως αυτά και άλλα περιουσιακά στοιχεία στη χώρα θα παράγουν 400.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα τα ερχόμενα χρόνια, δηλαδή το μεγαλύτερο κομμάτι των 900.000 βαρελιών που σκοπεύει να παράγει από την ανοικτή θάλασσα γύρω στο έτος 2020.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v