Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FED: Μείωση επιτοκίων κατά 25 μ.β. στο 4,25%

Σε νέα μείωση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, όπως αναμενόταν, προχώρησε η FED κατά τη σημερινή της συνεδρίαση. Το επιτόκιο διαμορφώνεται πλέον στο 4,25%. Πτωτικά γύρισε η Wall Street. Μικρά κέρδη για το πετρέλαιο.

FED: Μείωση επιτοκίων κατά 25 μ.β. στο 4,25%
Σε νέα μείωση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, όπως αναμενόταν, προχώρησε η FED κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.

Το επιτόκιο διαμορφώνεται πλέον στο 4,25%.

Όπως επισημαίνεται στη συνοδευτική δήλωση της FOMC οι πρόσφατες εξελίξεις συμπεριλαμβανομένης της πιστωτικής κρίσης έχουν ενισχύσει την αβεβαιότητα σχετικά με τις προοπτικές τόσο του πληθωρισμού όσο και της οικονομικής ανάπτυξης.

Προσθέτει επίσης ότι βάσει των στοιχείων φαίνεται να εντείνεται η διόρθωση στην αγορά των ακινήτων, ενώ τονίζει πως με τη ”μεταβολή” των επιτοκίων θα ενισχυθεί η ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα.

Η απόφαση για την μείωση κατά 25 μονάδες βάσης δεν ήταν ομόφωνη καθώς το μέλος της FED, Εric Rosengren, ψήφισε υπέρ μιας μείωσης κατά 50 μονάδες βάσης.

Η FED αποφάσισε επίσης τη μείωση κατά 25 μονάδες βάσης του discount rate (προεξοφλητικού επιτοκίου), το οποίο διαμορφώνεται πλέον στο 4,75%.

Σημειώνεται ότι η Wall Street κινείται πλέον σε αρνητικό έδαφος, ενώ μικρά κέρδη σημειώνει το πετρέλαιο. Με ”οριακές” διακυμάνσεις το δολάριο και το ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v