H Goldman Sachs εξετάζει μετακίνηση δραστηριοτήτων στη Φρανκφούρτη

Η επενδυτική τράπεζα θέλει να διασφαλίσει ότι θα έχει πρόσβαση στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από το μπλοκ των 28.

H Goldman Sachs εξετάζει μετακίνηση δραστηριοτήτων στη Φρανκφούρτη

Η Goldman Sachs εξετάζει την μετακίνηση ορισμένων στοιχείων ενεργητικού και δραστηριοτήτων από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη, σύμφωνα με τρεις πηγές του Reuters. 

Όπως ανέφεραν οι πηγές, η επενδυτική τράπεζα θέλει να διασφαλίσει ότι θα έχει πρόσβαση στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από το μπλοκ των κρατών της ΕΕ.. 

Η αμερικάνικη τράπεζα εξετάζει την κίνηση για να αποκτήσει τη δυνατότητα να τεθεί υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

Ωστόσο, οι πηγές σημείωσαν πως πρόκειται για αχαρτογράφητα ύδατα και ότι η τράπεζα δεν έχει λάβει ακόμα κάποια οριστική απόφαση. 

«Η μετακίνηση στη Φρανκφούρτη υπό την εποπτεία της ΕΚΤ είναι μια από τις επιλογές που εξετάζει η τράπεζα» υποστήριξε μια από τις πηγές. 

Εκπρόσωπος της Goldman Sachs δήλωσε πως υπάρχουν «πολλές αβεβαιότητες» για την έκβαση των διαπραγματεύσεων για το Brexit. «Συνεχίζουμε να επεξεργαζόμαστε όλες τις πιθανές συνέπειες της ψήφου υπέρ του Brexit» σημείωσε. «Δεν έχουμε λάβει απόφαση για το ποια θα είναι η τελική μας απάντηση» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v