Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Burberry: Μεγάλη πτώση 40% στα κέρδη εξαμήνου

Η εταιρία προϊόντων πολυτελείας είδε μείωση κερδών λόγω έκτακτων κοστών, αλλά και ενός άλματος στα κόστη πρώτων υλών. Τα κέρδη της υποχώρησαν σε 72 εκατ. στερλίνες, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη εμφάνισαν πτώση 24%, σε 146 εκατ. στερλίνες.

Burberry: Μεγάλη πτώση 40% στα κέρδη εξαμήνου

Η Burberry Group ανακοίνωσε πως τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου του οικονομικού της έτους υποχώρησαν πολύ, κατά 40%, εν μέσω υψηλότερων κοστών. Τα οικονομικά αποτελέσματα υπογραμμίζουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο διευθύνων σύμβουλος, Christopher Bailey, καθώς προσπαθεί να εφαρμόσει τα σχέδια που ανακοίνωσε το Μάιο με σκοπό την ανάκαμψη της εταιρίας.

Η βρετανική εταιρία λιανικής προϊόντων πολυτελείας, ανέφερε πως τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στο εξάμηνο στα 72 εκατ. στερλίνες, έναντι 119,5 εκατ. το ίδιο διάστημα πέρυσι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα έκτακτα κόστη ήταν συνολικά 44,2 εκατ. στερλίνες, ενώ εκτοξεύτηκαν και τα κόστη των πρώτων υλών.

Εξαιρώντας τις κινήσεις των νομισμάτων, τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν κατά 24% σε 146 εκατ. στερλίνες.

Οι λειτουργικές δαπάνες για το διάστημα αυτό εμφάνισαν άνοδο της τάξης του 11% σε 692,6 εκατ. στερλίνες.

Τον περασμένο μήνα, η εταιρία ανακοίνωσε πως τα έσοδα των έξι μηνών που έληξαν στις 30 Σεπτεμβρίου ενισχύθηκαν 5% σε ετήσιους όρους, σε 1,16 δισ. στερλίνες, υπενθυμίζει το MarketWatch.

Η εταιρία αύξησε το ενδιάμεσο μέρισμα κατά 3% σε 10,5 πένες. Παράλληλα επιβεβαίωσε τις προσδοκίες για τα προσαρμοσμένα κέρδη για το σύνολο του έτους, ενώ εκτίμησε πως τα κέρδη της θα δουν ένα όφελος από τις ισοτιμίες που θα είναι κατά 20 εκατ. στερλίνες υψηλότερο σε σχέση με την εκτίμησή της του Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v