Συμφωνία Banco Popular-εργαζομένων για 2.592 απολύσεις

Η ισπανική τράπεζα προχωρά δυναμικά με την αναδιάρθρωσή της. Εξαλείφει 2.592 θέσεις, ενώ στόχος της είναι να μειώσει μέχρι και 3.000 θέσεις και να κλείσει περίπου 300 καταστήματα. Οι περικοπές θα φέρουν ετήσια εξοικονόμηση 175-200 εκατ. ευρώ.

Συμφωνία Banco Popular-εργαζομένων για 2.592 απολύσεις

Η Banco Popular Espanol ανακοίνωσε πως έφτασε σε συμφωνία με εκπροσώπους σωματείου εργαζομένων, προκειμένου να μειώσει το προσωπικό κατά 2.592 θέσεις, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Pedro Larena προχωρά δυναμικά με την αναδιάρθρωση της τράπεζας.

Οι περικοπές θα κοστίσουν περίπου 375 εκατ. ευρώ και τελικά θα αποδώσουν ετήσια εξοικονόμηση ύψους 175 έως 200 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε την Κυριακή η τράπεζα με έδρα στη Μαδρίτη.

Η Banco Popular γνωστοποίησε για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο, τα σχέδιά της να εξαλείψει μέχρι και 3.000 θέσεις εργασίας και να βάλει λουκέτο σε περίπου 300 καταστήματα του δικτύου της των άνω των 2.000. Η εταιρία έχει αναφέρει ότι προσπαθεί να βελτιώσει την κερδοφορία και την αποδοτικότητα, αφότου αποκάλυψε μια συγκέντρωση κεφαλαίων ύψους 2,5 δισ. ευρώ το Μάιο, με την οποία «ξεφορτώθηκε» ακίνητα από τον ισολογισμό της.

Όπως υπενθυμίζει το Bloomberg, και η Banco Santander, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος το κλείσιμο εκατοντάδων καταστημάτων καθώς μειώνει θέσεις εργασίας στην εγχώρια αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v