Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ryanair: Αύξηση 8% στα καθαρά κέρδη το β' τρίμηνο

Ο μεταφορέας εμφάνισε άνοδο σε κέρδη και πωλήσεις, ωστόσο υποβάθμισε ελαφρώς τις προβλέψεις για το σύνολο του έτους. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 8%, οι πωλήσεις 2%. Ξεκινά όγδοο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών για να καθησυχάσει τους επενδυτές.

Ryanair: Αύξηση 8% στα καθαρά κέρδη το β τρίμηνο

Η Ryanair Holdings ανακοίνωσε σήμερα πως τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου του οικονομικού έτους ενισχύθηκαν κατά 8%, ενώ ξεκίνησε άλλη μία επαναγορά μετοχών προκειμένου να καθησυχάσει τους επενδυτές αφότου η βουτιά στη στερλίνα ανάγκασε το μεταφορέα να προχωρήσει σε προειδοποίηση κερδών τον περασμένο μήνα.

Τα καθαρά κέρδη για την περίοδο από τον Ιούλιο μέχρι το Σεπτέμβριο, παραδοσιακά την πιο αποδοτική περίοδο για τη Ryanair, διαμορφώθηκαν σε 912 εκατ. ευρώ από 843,1 εκατ. πέρυσι.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2% στο τρίμηνο, σε 2,4 δισ. ευρώ.

Η Ryanair επεσήμανε πως οι μέσες τιμές των εισιτηρίων υποχώρησαν κατά 10%, παρότι η πληρότητα ενισχύθηκε 95%. Ο μεταφορέας μετέφερε 64,8 εκατ. επιβάτες τους έξι πρώτους μήνες του οικονομικού έτους.

Σύμφωνα με το MarketWatch, o ιρλανδικός μεταφορέας ενέκρινε ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας 550 εκατ. ευρώ, το πέμπτο της εταιρίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μέχρι το Φεβρουάριο του 2017.

Για το σύνολο του οικονομικού έτους που λήγει το Μάρτιο, η αεροπορική εταιρία αναμένει καθαρά κέρδη ενός εύρους 1,3 με 1,35 δισ. ευρώ, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 1,375 με 1,425 δισ. ευρώ. Πέρυσι, τα κέρδη της Ryanair ήταν 1,2 δισ. ευρώ.

Για τη Βρετανία, η εταιρία υποβάθμισε την πρόβλεψη ανάπτυξης σε πέντε από 12%.

Όσον αφορά στην πληρότητα, αναμένει να μεταφέρει 200 εκατ. επιβάτες το χρόνο μέχρι το Μάρτιο του 2024 ή 20 εκατ. περισσότερους απ' ότι προέβλεπε προηγούμενα μέχρι εκείνη την περίοδο. Η Ryanair εκτιμά πως πάνω από 119 εκατ. επιβάτες θα μετακινηθούν με τις πτήσεις της φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v