Το γερμανικό δημόσιο σώζει τη Mobilcom;

Εκτακτη επιχορήγηση ύψους 400 εκατ. ευρώ αποφάσισε να χορηγήσει το γερμανικό δημόσιο στην εταιρία κινητής Mobilcom. Η εταιρία βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας μετά την απόφαση της France Telecom να σταματήσει την οικονομική ενίσχυση.

Το γερμανικό δημόσιο σώζει τη Mobilcom;
Με 400 εκατ. ευρώ αποφάσισε χρηματοδοτήσει την εταιρία κινητής Mobilcom το γερμανικό δημόσιο, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τη διαφαινόμενη χρεοκοπία της εταιρίας. Η εξέλιξη αποδίδεται στην διακοπή της χρηματοδότησης από τη France Telecom, η οποία κατέχει το 28,5% της γεςρμανικής εταιρίας.

Η κίνηση θα σώσει τουλάχιστον 5.000 θέσεις εργασίας, κάτι που, εν όψει των εκλογών της Κυριακής στη Γερμανία αποτελεί μονόδρομο για τον καγκελάριο Σρέντερ, ακόμα και αν αυτό πρόκειται να σημαίνει ηχηρή επίπληξη από τις Βρυξέλλες.

Η εταιρία, που είχε διαμηνύσει ότι χρειαζόταν άμεσα περίπου 200 εκατ. ευρώ ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία της και να αναδιαρθρωθεί στο επόμενο εξάμηνο, θα λάβει τις επόμενες ημέρες περίπου 50 εκατ. ευρώ ενώ στο υπόλοιπο του 2002 θα της καταβληθεί το υπόλοιπο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v