Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση θέσεων εργασίας και μισθών στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο

Στην οικονομία προστέθηκαν 161.000 θέσεις εργασίας, ενώ οι αποδοχές ανά ώρα ενισχύθηκαν κατά 2,8% σε σχέση με πέρυσι. Το 62,8% των Αμερικανών εργάζεται ή αναζητά ενεργά εργασία, ενώ το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε σε 4,9% τον Οκτώβριο.

Αύξηση θέσεων εργασίας και μισθών στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο

Η ανάπτυξη των θέσεων εργασίας συνεχίστηκε με γρήγορους ρυθμούς τον περασμένο μήνα, καθώς επιταχύνθηκε η αύξηση των μισθών, όπως κατέδειξε η τελευταία σημαντική οικονομική έρευνα πριν την προσφυγή στις κάλπες την Κυριακή.

Στην οικονομία προστέθηκαν 161.000 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο, αλλά ο αριθμός δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες της Wall Street για 173.000. Ωστόσο, η ανάπτυξη του Σεπτεμβρίου αναθεωρήθηκε ανοδικά σε 191.000 θέσεις, από την αρχική ανάγνωση των 156.000.

Οι αποδοχές ανά ώρα ενισχύθηκαν κατά 2,8% το Οκτώβριο σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2015, έναντι ετήσιας ανόδου 2,7% που εμφάνισαν το Σεπτέμβριο και 2,6% που περίμεναν οι οικονομολόγοι.

Επιπλέον, σημερινά στοιχεία κατέδειξαν πως το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα σε 4,9% τον Οκτώβριο.

Η συμμετοχή στην αγορά εργασίας, μια μέτρηση που καλύπτει το κομμάτι των Αμερικανών που είτε εργάζονται είτε αναζητούν ενεργά εργασία, υποχώρησε ελαφρώς σε 62,8% από 62,9% το Σεπτέμβριο.

Η μέτρηση έχει ενισχυθεί από το 62,4% του περσυνού Σεπτεμβρίου, ωστόσο παραμένει χαμηλά σε σύγκριση με τα προ-κρίσης επίπεδα που πλησίαζαν το 66%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v