Η Standard Chartered κλείνει μονάδα private equity

Η μονάδα βρισκόταν υπό αξιολόγηση, ενώ η τράπεζα εξέταζε την πιθανότητα spin out των δραστηριοτήτων private equity προς τους managers. Ωστόσο πηγή αναφέρει ότι τα στελέχη αποχωρούν και η Standard Chartered «ξεφορτώνεται» τις επενδύσεις της επιχείρησης.

Η Standard Chartered κλείνει μονάδα private equity

Η Standard Chartered κλείνει την προβληματική της επιχείρηση private equity, αντί να την πουλήσει στους managers, σύμφωνα με πηγή του MarketWatch που γνωρίζει την υπόθεση.

Ο Joe Stevens, επικεφαλής της μονάδας, αποχώρησε από την τράπεζα μαζί με τον Bert Kwan που εργαζόταν για την επιχείρηση της μονάδας στην νοτιοανατολική Ασία.

Στο μεταξύ ο Nainesh Jaisingh, ανώτατος στέλεχος της ομάδας private equity, θα αναλάβει να «ξεφορτωθεί» τις επενδύσεις της μονάδας, αξίας περίπου πέντε δισ. δολαρίων σε 80 εταιρίες, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Standard Chartered, Bill Winters, ανέφερε τον Αύγουστο ότι οι δραστηριότητες private equity βρίσκονταν υπό αξιολόγηση. Η τράπεζα σκεφτόταν να προχωρήσει σε spin out των δραστηριοτήτων private equity προς τους managers της, με τον Joe Stevens να αναλαμβάνει τον έλεγχο της επιχειρησης.

Ο CEO ανέφερε την Τρίτη απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, πως «διαρκώς εξετάζουμε όλες τις επιχειρήσεις μας, τόσο σε όρους επιδόσεων όσο και στο κατά πόσο ταιριάζουν στο χαρτοφυλάκιό μας, και στο πλαίσιο των μεταβαλλόμενων ρυθμιστικών κανονισμών για τα κεφάλαια και της ανθεκτικότητάς μας στα ρίσκα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v