Symantec: Ζημιές 144 εκατ. δολαρίων το β' τρίμηνο

Η εξαγορά της Blue Coat Systems νωρίτερα φέτος οδήγησε σε άνοδο των λειτουργικών δαπανών. Η εταιρία εμφάνισε ζημιές 144 εκατ. δολαρίων, αν και τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 8%. Αναβάθμισε το guidance για το σύνολο του έτους.

Symantec: Ζημιές 144 εκατ. δολαρίων το β τρίμηνο

Η Symantec εμφάνισε ζημιές το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, λόγω των υψηλότερων λειτουργικών δαπανών από την εξαγορά της Blue Coat Systems, στην οποία προχώρησε νωρίτερα φέτος.

Η ζημιά που εμφάνισε η εταιρία στο τρίμηνο άγγιξε τα 144 εκατ. δολάρια ή 23 cents ανά μετοχή, έναντι κερδών ύψους 156 εκατ. δολαρίων ή 23 cents ανά μετοχή πέρυσι.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ήταν 30 cents ανά μετοχή, από 29 cents πέρυσι.

Τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 8% σε 979 εκατ. δολάρια.

Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, οι αναλυτές της Thomson Reuters ανέμεναν κέρδη 20 cents ανά μετοχή από έσοδα 978,9 εκατ. δολαρίων.

Η Symantec επεσήμανε ότι οι λειτουργικές δαπάνες εκτοξεύτηκαν κατά 21% σε 781 εκατ. δολάρια, μετά την συγχώνευση που έκλεισε νωρίτερα φέτος. Ωστόσο, κατάφερε να εμφανίσει καλύτερα από το αναμενόμενο προσαρμοσμένα κέρδη, τα οποία εξαιρούν τα έκτακτα κόστη.

Για το οικονομικό έτος, η εταιρία αναβάθμισε το guidance για τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή σε 1,12 με 1,18 δολάριο, από 1,08 με 1,14 δολάριο που είχε εκτιμήσει το προηγούμενο τρίμηνο. Οι αναλυτές προβλέπουν 1,12 δολάριο ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v