Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BMW: Αύξηση 15% στα καθαρά κέρδη το γ' τρίμηνο

Οι καλές επιδόσεις σε Ευρώπη και Κίνα αντιστάθμισαν την πτώση στις ΗΠΑ. Η BMW εκτιμά πως θα παραμείνει η κορυφαία μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων. Άνοδος 15% στα καθαρά κέρδη και 4,6% στα έσοδα.

BMW: Αύξηση 15% στα καθαρά κέρδη το γ τρίμηνο

Η BMW εμφάνισε ελαφρώς υψηλότερα κέρδη τριμήνου ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών, καθώς οι στέρεες πωλήσεις και τα έσοδα στην Ευρώπη και την Κίνα αντιστάθμισαν την απότομη πτώση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 15% σε 1,8 δισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο από 1,58 δισ. πέρυσι.

Τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν 15% σε 2,75 ευρώ.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε ότι τα EBIT ενισχύθηκαν σχεδόν κατά 14% σε 2,38 δισ. ευρώ στη διάρκεια του τριμήνου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, από 2,35 δισ. ευρώ το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Τα έσοδα της BMW εμφάνισαν άνοδο 4,6% σε 23,36 δισ. ευρώ.

Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 1% στα καθαρά κέρδη, σε 1,56 δισ. ευρώ, και υποχώρηση στα EBIT 0,4%, σε 2,34 δισ. ευρώ, διότι τα υψηλότερα κόστη που συνδέονται με την ανάπτυξη και την κυκλοφορία νέων μοντέλων έπληξαν τα κέρδη του δεύτερου εξαμήνου.

Η εταιρία επιβεβαίωσε το προηγούμενο guidance για ελαφριά ανάπτυξη στις πωλήσεις μονάδων και τα κέρδη προ φόρων του ομίλου, ενώ επανέλαβε πως αναμένει να παραμείνει η κορυφαία μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v