Commerzbank: Ζημίες 288 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο

Απομειώσεις περιουσιακών στοιχείων σε περίοδο αναδιάρθρωσης και περικοπών, έπληξαν τα αποτελέσματα της γερμανικής τράπεζας. Εμφάνισε καθαρή ζημία 288 εκατ. ευρώ, αν και τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν σε 429 εκατ.

Commerzbank: Ζημίες 288 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο

Η Commerzbank εμφάνισε ζημίες ύψους 288 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο. Το νούμερο ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ την ίδια περίοδο πέρυσι η τράπεζα είχε καταγράψει κέρδη 235 εκατ. ευρώ.

Τα λειτουργικά κέρδη ενισχύθηκαν σε 429 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο, έναντι 351 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2016 και 452 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο πέρυσι.

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET 1 αυξήθηκε σε 11,8% από 11,5% το δεύτερο τρίμηνο.

Οι ζημίες αποδόθηκαν σε απομειώσεις περιουσιακών στοιχείων, ενώ παράλληλα η Commerzbank προχωρά και σε περικοπές προσωπικού.

«Η Commerzbank έχει ισχυρή θέση στην αγορά στην εταιρική τραπεζική. Έχουμε δει περαιτέρω ανάπτυξη στη λιανική τραπεζική και στην πολωνική θυγατρική μας, mBank. Αυτές είναι καλές προϋποθέσεις για την εφαρμογή της στρατηγικής μας Commerzbank 4.0, η οποία θα μας δώσει τη δυνατότητα να αυξήσουμε την κερδοφορία μας», ανέφερε σύμφωνα με το CNBC ο Martin Zielke, πρόεδρος του συμβουλίου της τράπεζας.

«Κυνηγάμε τους στόχους μας για την ανάπτυξη, με φιλοδοξία, συνέπεια και δυναμικότητα», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v