Lenovo: Επιστροφή σε κέρδη το β' τρίμηνο

Τα έσοδα τριμήνου υποχώρησαν, ωστόσο η εταιρία εμφάνισε κέρδη λόγω μιας πώλησης ακινήτου. Η Lenovo προσπαθεί να μετατοπιστεί περισσότερο προς τα smartphones και τους servers, ωστόσο η αγορά δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες της.

Lenovo: Επιστροφή σε κέρδη το β τρίμηνο

Η Lenovo Group επέστρεψε σε κέρδη, αν και ισχνά, το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, χάρη στην πώληση ενός επαγγελματικού ακινήτου. Ωστόσο η κατασκευάστρια ηλεκτρονικών εμφάνισε ακόμη μεγαλύτερες προκλήσεις στο μέτωπο των smartphones.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας διαμορφώθηκαν σε 157 εκατ. δολάρια, έπειτα από καθαρή ζημιά 714 εκατ. δολαρίων το ίδιο διάστημα πέρυσι. Το νούμερο ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών, επισημαίνει το MarketWatch.

Τα έσοδα υποχώρησαν στο τρίμηνο σε 11,2 δισ. από 12,2 δισ. δολάρια πέρυσι. Οι πωλήσεις εμφάνισαν πτώση και στα τρία πεδία που δραστηριοποιείται η Lenovo: στους προσωπικούς υπολογιστές, στις κινητές συσκευές και στα data centers.

«Η αγορά δεν είναι τόσο καλή όσο περιμέναμε», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Yang Yuanqing σήμερα, απευθυνόμενος προς τους επενδυτές.

Η Lenovo είναι η μεγαλύτερη κατασκευάστρια PC σε όρους αποστολών, ωστόσο προσπαθεί να μετατοπίσει τις δραστηριότητές της περισσότερο προς τα έξυπνα τηλέφωνα και τους servers, τομείς με μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης.

Αγόρασε την εταιρία smartphones Motorola Mobility και μια μονάδα servers της IBM το 2014, ωστόσο δυσκολεύεται να τις καταστήσει ανταγωνιστικές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v