SocGen: Τα αποτελέσματα γ' τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες

Οι πολύ καλές επιδόσεις στο trading μετοχών και ομολόγων ενίσχυσαν τα κέρδη τριμήνου, που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 2,4% σε 1,1 δισ., ενώ τα έσοδα εμφάνισαν πτώση 5,6% σε 6,01 δισ. ευρώ.

SocGen: Τα αποτελέσματα γ τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες

H Societe Generale ανακοίνωσε πως τα κέρδη του τρίτου τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, λόγω υψηλότερων εσόδων από το trading μετοχών και ομολόγων.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν κατά 2,4% σε 1,1 δισ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι, τόνισε σήμερα η τράπεζα με έδρα στο Παρίσι. Το νούμερο ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών, που ανέμεναν 790 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη στο τμήμα διεθνούς τραπεζικής και λύσεων για επενδυτές, το οποίο περιλαμβάνει και την επενδυτική τραπεζική, κατέγραψαν άνοδο 42% σε 469 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα υποχώρησαν κατά 5,6% σε 6,01 δισ. ευρώ στο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 5,94 δισ. ευρώ.

Τα έσοδα από το trading μετοχών ενισχύθηκαν κατά 17% σε 482 εκατ. ευρώ, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών και αμερικανικών τραπεζών.

Η Societe Generale έβαλε στο τρίμηνο 417 εκατ. ευρώ σε προβλέψεις για επικίνδυνα δάνεια, το οποίο αντανακλά πτώση 27% σε σχέση με πέρυσι.

«Αυτά είναι πολύ καλά αποτελέσματα, ιδιαίτερα για την επενδυτική τραπεζική», εκτίμησε ο Jerome Forneris της Banque Martin Maurel στη Μασσαλία, που διαχειρίζεται εννέα δισ. δολάρια. «Στις μετοχές, τα πήγαν καλύτερα από τους ανταγωνιστές», επεσήμανε.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας σε όρους χρηματιστηριακής αξίας κλείνει καταστήματα στην εγχώρια αγορά της και μειώνει τα κόστη λόγω των αυστηρών ρυθμιστικών απαιτήσεων και των χαμηλών επιτοκίων που πλήττουν τα κέρδη.

Ωστόσο, η τράπεζα είναι «ικανή να εμφανίσει ανθεκτική κερδοφορία» παρά το περιβάλλον χαμηλών και αρνητικών επιτοκίων, υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος Frederic Oudea, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

Πρόσθεσε, βέβαια, ότι η επίτευξη του στόχου για απόδοση ιδίων κεφαλαίων 10% φέτος θα είναι «δύσκολη», παρότι η τράπεζα «έχει σταδιακά αποτελέσματα ώστε να πετύχει αυτό τον στόχο μεσοπρόθεσμα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v