Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Air France-KLM: Στα 544 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν τα κέρδη τριμήνου

Η μείωση στα κόστη και τα πιο φθηνά καύσιμα αντιστάθμισαν τις ζημιές από απεργίες και τρομοκρατία. Οι απεργίες του καλοκαιριού κόστισαν τουλάχιστον 90 εκατ. στο μεταφορέα, ωστόσο εκτιμά ότι θα παραμείνει κερδοφόρος το 2016.

Air France-KLM: Στα 544 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν τα κέρδη τριμήνου

Η Air France-KLM ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν το τρίτο τρίμηνο, καθώς τα χαμηλότερα κόστη καυσίμων και η μείωση κοστών αντιστάθμισαν με το παραπάνω τις ζημιές από απεργίες και την πίεση στον τουρισμό από το φόβο της τρομοκρατίας.

Ο μεγαλύτερος αεροπορικός όμιλος στην Ευρώπη σε όρους κίνησης, ανέφερε ότι τα καθαρά κέρδη άγγιξαν τα 544 εκατ. ευρώ, παρότι τα έσοδα συρρικνώθηκαν κατά 5,1% στο τρίμηνο, σε 6,94 δισ. ευρώ.

Εξαιρώντας τις επιπτώσεις από τις διακυμάνσεις των νομισμάτων και τα futures καυσίμων, τα κέρδη υποχώρησαν σε 521 εκατ. ευρώ, από 612 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη ύψους 502 εκατ. ευρώ, μεταδίδει το MarketWatch.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας χτυπήθηκαν μεταξύ άλλων και από τις διενέξεις διοίκησης-εργαζομένων. Μια στάση εργασίας των αεροσυνοδών κόστισαν στην εταιρία τουλάχιστον 90 εκατ. ευρώ στη διάρκεια του καλοκαιριού. Προηγούμενες παρόμοιες διενέξεις οδήγησαν σε οργισμένους εργαζόμενους που επιτέθηκαν σε στελέχη του μεταφορέα.

Και πάλι, παρά τις προκλήσεις και το γεγονός ότι δεν προβλέπεται κάποια βελτίωση, η εταιρία εκτιμά πως θα παραμείνει κερδοφόρα το 2016.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v