ING: Αύξηση 27% στα καθαρά κέρδη το γ' τρίμηνο

Η ανάπτυξη σε δανεισμό και καταθέσεις τόνωσε τα αποτελέσματα της τράπεζας. Τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν σε 1,35 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 8% σε 3,39 δισ. Σχεδιάζει 7.000 απολύσεις τα επόμενα χρόνια.

ING: Αύξηση 27% στα καθαρά κέρδη το γ τρίμηνο

Η ING Groep εμφάνισε άνοδο 27% στα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου, καθώς ωφελήθηκε από ανάπτυξη σε δάνεια και καταθέσεις.

Τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης ολλανδικής τράπεζας σε όρους περιουσιακών στοιχείων διαμορφώθηκαν σε 1,35 δισ. ευρώ στο τρίμηνο, από 1,06 δισ. το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους.

Τα κέρδη που εξαιρούν έκτακτα στοιχεία (underlying), ενισχύθηκαν κατά 22% σε 1,34 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το MarketWatch, τα δάνεια της τράπεζας διευρύνθηκαν κατά 3,6 δισ. στο τρίμηνο, ενώ παράλληλα προσέλκυσε καταθέσεις πελατών, αξίας δύο δισ. ευρώ.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους, η βασική πηγή εσόδων της ING, αυξήθηκαν κατά 8% σε 3,39 δισ. ευρώ, ενώ το καθαρό περιθώριο επιτοκίου ενισχύθηκε σε 1,55% από 1,50% το προηγούμενο τρίμηνο.

Τον περασμένο μήνα, η ING ανέφερε ότι θα εξαλείψει 7.000 θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια, καθώς προσπαθεί να μειώσει τα κόστη και να επενδύσει στην ανάπτυξη των ψηφιακών της δραστηριοτήτων. Η τράπεζα σκοπεύει να μειώσει 3.500 στο Βέλγιο και 2.300 στην Ολλανδία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v