Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Blackstone: Μελετά αντιπροσφορά για Rio Tinto

Ο επενδυτικός όμιλος Blackstone προγραμματίζει αντιπροσφορά για την Rio Tinto σε συνεργασία με κοινοπραξία στην οποία εκτιμάται ότι περιλαμβάνεται το κινεζικό fund διαχείρισης κρατικών κεφαλαίων, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.

Blackstone: Μελετά αντιπροσφορά για Rio Tinto
Ο επενδυτικός όμιλος Blackstone προγραμματίζει αντιπροσφορά για την Rio Tinto σε συνεργασία με κοινοπραξία στην οποία εκτιμάται ότι περιλαμβάνεται το κινεζικό fund διαχείρισης κρατικών κεφαλαίων (SWF), αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.

Η Blackstone, που ως ιδιοκτήτρια θα επιχειρήσει να διασπάσει τα ενεργητικά της Rio Tinto, πιστεύεται ότι έχει διορίσει δικηγόρους για να μελετήσουν την προσέγγιση και ήδη συνομιλεί με τραπεζικούς κύκλους, σύμφωνα με το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.

Τραπεζικές πηγές δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι η Blackstone και ξένες τράπεζες και private equity, προσπαθούν επίμονα να πείσουν την κινεζική κυβέρνηση να συνεργαστεί στην προσφορά.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Rio Tinto απέρριψε την προσφορά εξαγοράς από την BHP Billiton προς 140 δισ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v