H CenturyLink εξαγοράζει την Level 3

Η CenturyLink θα δώσει 26,50 σε ρευστό και 1,4286 μετοχές για κάθε μετοχή της Level. Η εταιρεία ανέφερε πως αν συμπεριληφθεί το χρέος, η αξία του ντιλ ανέρχεται στα 34 δισ. δολάρια.

H CenturyLink εξαγοράζει την Level 3

Η CenturyLink ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία για την εξαγορά της Level 3 Communications έναντι 34 δισ. δολαρίων, με στόχο να επεκτείνει το δίκτυο οπτικών ινών και να ενισχύσει τη θέση της έναντι ανταγωνιστών όπως η AT&T και η Verizon.

Η συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει την προσφορά ρευστού και μετοχών, αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2017.

«Μαζί με την Level 3, θα έχουμε ένα από τα πιο ισχυρά δίκτυα οπτικών ινών και υπηρεσιών δεδομένων υψηλής ταχύτητας στον κόσμο» δήλωσε σε ανακοίνωση ο CEO της CenturyLink, Glen Post.

«Tα οικονομικά οφέλη μιλούν από μόνα τους» ανέφερε από την πλευρά του ο CEO της Level 3, Jeff Storey, κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αναλυτές, κάνοντας λόγο για εξοικονόμηση κόστος 1 δισ. δολαρίων.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, ο «γάμος» θα στρέψει ακόμα περισσότερο την CenturyLink προς την παροχή υπηρεσιών σε εταιρείες, με περίπου τα τρία τέταρτα από τα έσοδα να προέρχονται από εταιρικούς πελάτες.

Η μετοχή της CenturyLink βουτάει 12% μετά την ανακοίνωση του ντιλ. Άνοδο 5% καταγράφει η μετοχή της Level 3.

Mε βάση τους όρους της συμφωνίας, η CenturyLink θα δώσει 26,50 σε ρευστό και 1,4286 μετοχές για κάθε μετοχή της Level. Η εταιρεία ανέφερε πως αν συμπεριληφθεί το χρέος, η αξία του ντιλ ανέρχεται στα 34 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v