Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξήθηκε 0,3% το ΑΕΠ της ευρωζώνης το γ΄ τρίμηνο

Το ΑΕΠ της ευρωζώνης αναπτύχθηκε κατά 0,3% στη διάρκεια του τριμήνου, ενώ η ανάπτυξη του μπλοκ των 28 ήταν 0,4%. Σε ετήσιους όρους τα ποσοστά ήταν 1,6% και 1,8%. Η στατιστική υπηρεσία εκτιμά τον πληθωρισμό του Οκτωβρίου στο 0,5%.

Αυξήθηκε 0,3% το ΑΕΠ της ευρωζώνης το γ΄ τρίμηνο

Κατά 0,3% αναπτύχθηκε το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ της ευρωζώνης στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat. Κατά το δεύτερο τρίμηνο το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν επίσης αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,3%.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση της στατιστικής υπηρεσίας, σε ετήσιους όρους το προσαρμοσμένο ΑΕΠ εμφάνισε ανάπτυξη 1,6% στο τρίμηνο, έπειτα από άνοδο 1,6% το δεύτερο τρίμηνο.

Για τα 28 μέλη του ευρωπαϊκού μπλοκ, η Eurostat βλέπει ανάπτυξη 0,4% το τρίτο τρίμηνο σε ετήσιους όρους, έπειτα από άνοδο 0,4% το δεύτερο τρίμηνο. Σε ετήσιους όρους, η ανάπτυξη στην ΕΕ υπολογίζεται 1,8% για το τρίτο  και για το δεύτερο τρίμηνο.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Reuters, η προκαταρκτική εκτίμηση της στατιστικής υπηρεσίας για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης τον Οκτώβριο είναι 0,5%, από 0,4% τον Σεπτέμβριο. Το μεγαλύτερο ποσοστό πληθωρισμού αναμένεται στον τομέα των υπηρεσιών, ενώ στην τομέα της ενέργειας αναμένεται αποπληθωρισμός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v