Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ford: Πτώση 56% στα καθαρά κέρδη το γ' τρίμηνο

Τα μεγάλα έξοδα από ανακλήσεις οχημάτων και οι επιβραδυμένες πωλήσεις στην κύρια αγορά της Βόρειας Αμερικής έπληξαν τα αποτελέσματα. Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν σε ένα δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδα εμφάνισαν πτώση 6% σε 35,9 δισ.

Ford: Πτώση 56% στα καθαρά κέρδη το γ τρίμηνο

H Ford Motor ανακοίνωσε πτώση 56% στα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου, καθώς οι ογκώδεις δαπάνες από τις ανακλήσεις οχημάτων και οι πιο χαλαρές πωλήσεις στην κύρια αμερικανική αγορά, κλόνισαν τα κέρδη στη Βόρεια Αμερική και αντιστάθμισαν τα βελτιωμένα αποτελέσματα σε Κίνα και Ευρώπη.

Η αυτοκινητοβιομηχανία εμφάνισε καθαρά κέρδη σχεδόν ενός δισ. δολαρίων στο τρίμηνο, από 2,2 δισ. δολαρίων πέρυσι, οπότε ωφελήθηκε από τις πωλήσεις του ανανεωμένου ημιφορτηγού F-150.

Τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 26 cents ανά μετοχή, ξεπερνώντας άνετα τις προσδοκίες των αναλυτών για 20 cents ανά μετοχή, καθώς τα έξοδα από την ανάκληση και τα κόστη μάρκετινγκ υπολογίζονταν υψηλότερα.

Τα έσοδα της Ford υποχώρησαν κατά 6% σε 35,9 δισ. δολάρια, με τις παγκόσμιες αποστολές να εμφανίζουν ελαφριά πτώση.

Η εταιρία κατέγραψε εκροές μετρητών ύψους δύο δισ. δολαρίων στη διάρκεια του τριμήνου, ενώ σχεδιάζει να εμφανίσει θετική ταμειακή ροή το τέταρτο τρίμηνο, επισημαίνει το MarketWatch.

Η Ford επανέλαβε το guidance για το σύνολο του έτους και αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων ύψους 10,2 δισ. Παράλληλα σχεδιάζει να περιορίσει κι άλλο την παραγωγή το τέταρτο τρίμηνο, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους μικρότερους όγκους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v