BT: Στα 566 εκατ. στερλίνες αυξήθηκαν τα κέρδη το β' τρίμηνο

Η εταιρία εμφάνισε άνοδο των καθαρών κερδών στα 566 εκατ. στερλινών, αν και το νούμερο δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες των αναλυτών. Τα έσοδα ενισχύθηκαν στο τρίμηνο κατά 31%, σε 1,89 δισ. στερλίνες.

BT: Στα 566 εκατ. στερλίνες αυξήθηκαν τα κέρδη το β τρίμηνο

Η BT Group ανακοίνωσε σήμερα αύξηση κερδών για το δεύτερο τρίμηνο, καθώς τα έσοδα εκτοξεύτηκαν μετά την ενσωμάτωση της επιχείρησης κινητής τηλεφωνίας προς μη εταιρικούς πελάτες.

Ο βρετανικός όμιλος τηλεπικοινωνιών εμφάνισε στο τρίμηνο καθαρά κέρδη ύψους 566 εκατ. στερλινών, έναντι 525 εκατ. την ίδια περίοδο του περασμένου έτους. Ωστόσο το νούμερο δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες των αναλυτών για 567 εκατ. στερλίνες.

Τα προσαρμοσμένα EBITDA ενισχύθηκαν κατά 31% σε ετήσιους όρους, σε 1,89 δισ. στερλίνες, σύμφωνα με το MarketWatch.

Τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου σε προσαρμοσμένη βάση εκτοξεύτηκαν κατά 38% σε 6,05 δισ. στερλίνες και ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς για 5,92 δισ.

«Οι δραστηριότητές μας που απευθύνονται σε καταναλωτές έχουν εμφανίσει καλές επιδόσεις», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Gavin Patterson,

Ο όμιλος πρότεινε ενδιάμεσο μέρισμα 4,85 πενών, το οποίο αντανακλά αύξηση 10%.

Η ΒΤ ανακοίνωσε πως παραμένει σε πορεία ώστε να επιβεβαιώσει την πρόβλεψή της για το σύνολο του έτους. Αναμένει τα συνολικά προσαρμοσμένα EBITDA να ανέλθουν περίπου σε 7,9 δισ. στερλίνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v