Samsung: Βουτιά 16,8% στα καθαρά κέρδη τριμήνου

Τα έσοδα υποχώρησαν 7,5% στο τρίμηνο, στα 47,82 τρισ. γουάν, ενώ τα καθαρά κέρδη εμφάνισαν πτώση 16,8% σε 4,54 τρισ. Από τις 19 Αυγούστου και την κυκλοφορία του Nοte 7, τα λειτουργικά κέρδη υποχώρησαν 96%. Στο μηδέν τα περιθώρια.

Samsung: Βουτιά 16,8% στα καθαρά κέρδη τριμήνου

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν κατά 16,8% σε 4,54 τρισ. γουάν (τέσσερα δισ. δολάρια) το τρίτο τρίμηνο, λόγω της καταστροφικής ανάκλησης του εμβληματικού Galaxy Note 7, που ώθησε στα χαμηλότερα τριμηνιαία κέρδη από όταν η εταιρία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τη σειρά Galaxy.

Τα λειτουργικά κέρδη υποχώρησαν κατά 96% σε ετήσιους όρους, σε 100 δισ. γουάν, μετά τη διακοπή της παραγωγής και διάθεσης του Note 7 που άρχισε να πωλείται στις 19 Αυγούστου.

Τα συνολικά λειτουργικά κέρδη τριμήνου εμφάνισαν πτώση 30% σε 5,2 τρισ. γουάν από σχεδόν 7,4 τρισ. γουάν πέρυσι.

Τα έσοδα υποχώρησαν 7,5% σε 47,82 τρισ. γουάν, μεταδίδει το MarketWatch.

Τα κέρδη της Samsung θα μπορούσαν να είχαν επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο, αν δεν ήταν οι σχετικά σταθερές πωλήσεις ημιαγωγών και οθονών. Το τμήμα ημιαγωγών εμφάνισε κέρδη 3,37 τρισ. γουάν, καταγράφοντας ετήσια πτώση 7,9%, ενώ τα κέρδη από τις οθόνες ενισχύθηκαν κατά 9,7% σε 1,02 τρισ. γουάν.

Παράλληλα, εξαιτίας των προβλημάτων που επέφερε το Galaxy Note 7, τα λειτουργικά περιθώρια από τα smartphones που αναμενόταν να αυξηθούν άνω του 16% το προηγούμενο τρίμηνο, έκαναν βουτιά σχεδόν στο μηδέν.

Εν μέρει εξαιτίας αυτής της πρόσφατης κρίσης, η Samsung ανακοίνωσε σήμερα πως θα ξοδέψει πάνω από 27 τρισ. γουάν σε κεφαλαιουχικές δαπάνες φέτος.

Πάντως, τα μετρητά της τεχνολογικής εταιρίας συνέχισαν να αυξάνονται, αγγίζοντας το υψηλό ρεκόρ των 83 τρισ. περίπου, στα τέλη Σεπτέμβρη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v