Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Anglo American: Αύξηση παραγωγής το τρίτο τρίμηνο

Η διεθνής μεταλλευτική εταιρία εμφάνισε αύξηση παραγωγής σε όλα τα τμήματα εκτός του χαλκού. Επανέλαβε το guidance για την φετινή παραγωγή, αν και υποβάθμισε την πρόβλεψη για τις εξαγωγές άνθρακα για μεταλλευτικές χρήσεις.

Anglo American: Αύξηση παραγωγής το τρίτο τρίμηνο

Η Anglo American ανακοίνωσε σήμερα ότι αυξήθηκε η παραγωγή της το τρίτο τρίμηνο, σε όλα τα τμήματά της εκτός του χαλκού, μεταδίδει το MarketWatch.

H διεθνής μεταλλευτική εταιρία ανέφερε ότι τα διαμάντια -στα οποία οφείλεται το μεγαλύτερο μέρος των κερδών του πρώτου εξαμήνου- εμφάνισαν ετήσια άνοδο 4% στην παραγωγή, σε 6,3 εκατ. καράτια.

Η παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος, το δεύτερο τμήμα που οδηγεί τα κέρδη, ενισχύθηκε κατά 14% σε ετήσια βάση, σε 16,3 μετρικούς τόνους, μετά την αναδιάρθρωση του ορυχείου Sishen στην Νότια Αφρική και την αύξηση των εργασιών στο ορυχείο Minas Rios στη Βραζιλία.

Στο μεταξύ, η παραγωγή πλατίνας αυξήθηκε κατά 1% σε 619.000 ουγγιές, ενώ η παραγωγή χαλκού υποχώρησε 9% σε σχέση με πέρυσι, σε 139.800 τόνους στο τρίμηνο.

Μελλοντικά, η εταιρία επανέλαβε το guidance για την παραγωγή φέτος σε πλατίνα, χαλκό και νικέλιο, ενώ εκτιμά πως η παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος από το ορυχείο Kolomela θα ξεπεράσει οριακά το ετήσιο guidance των 12 εκατ. τόνων.

Επίσης, υποβάθμισε την πρόβλεψη για τις φετινές εξαγωγές άνθρακα για μεταλλευτικές χρήσεις, σε 20,5 με 21,5 εκατ. τόνους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v