Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρισέ: Σε επιφυλακή για τον πληθωρισμό (update)

Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις πληθωριστικές πιέσεις εφόσον ισχυροποιηθούν δήλωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζ. Τρισέ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου. Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 4%.

Τρισέ: Σε επιφυλακή για τον πληθωρισμό (update)
Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις πληθωριστικές πιέσεις εφόσον ισχυροποιηθούν δήλωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζ. Τρισέ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι τα θεμελιώδη της οικονομίας της ευρωζώνης παραμένουν ισχυρά, ενώ προέβλεψε ότι η ανάπτυξη θα τρέξει με ρυθμό 2% στην ευρωζώνη το 2008, έναντι παλαιότερων εκτιμήσεων για 2,3%.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όπως αναμενόταν ευρύτατα, διατήρησε το επιτόκιο του ευρώ σταθερό στο 4%, αντιστεκόμενη στην παγκόσμια τάση χαλάρωσης της πιστωτικής πολιτικής.

Ωστόσο όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ συζητήθηκε η πιθανότητα μιας αύξησης των επιτοκίων.

Και οι 72 οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν την διατήρηση σταθερών επιτοκίων και η πλειοψηφία περιμένουν ότι ο ρυθμιστής της πιστωτικής πολιτικής της ευρωζώνης θα διατηρήσει αμετάβλητη στρατηγική όλο το 2008.

Νωρίτερα, η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας, προχώρησε σε μείωση των επιτοκίων, καθώς ο κίνδυνος διολίσθησης της βρετανικής οικονομίας υπερσκέλισε τις ανησυχίες για την αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v