SAP: Πτώση 19% στα καθαρά κέρδη το γ' τρίμηνο

Τα έσοδα της γερμανικής εταιρίας ενισχύθηκαν κατά 8% σε 5,38 δισ., αλλά τα κέρδη υποχώρησαν σε 730 εκατ. ευρώ. Η SAP, πάντως, αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις για το σύνολο του έτους.

SAP: Πτώση 19% στα καθαρά κέρδη το γ τρίμηνο

Η SAP ανακοίνωσε σήμερα πως τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν κατά 19% το τρίτο τρίμηνο. Παρ' όλ' αυτά ο γερμανικός πάροχος επιχειρηματικού λογισμικού αναβάθμισε το guidance για το 2016.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στο τρίμηνο στα 730 εκατ. ευρώ, έναντι 898 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο του περασμένου έτους.

Τα έσοδά της γερμανικής εταιρίας ενισχύθηκαν κατά 8% σε 5,38 δισ. ευρώ, χάρη στις καλές επιδόσεις των προϊόντων που προσφέρει και βασίζονται στο cloud. Οι συνδρομές στο cloud και τα έσοδα από την σχετική υποστήριξη εκτοξεύτηκαν κατά 28%, στα 769 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα από τις παραδοσιακές άδειες λογισμικού συνέχισαν να αναπτύσσονται, αλλά μόνο κατά 5% σε 3,67 δισ. ευρώ.

«Κρατήσαμε τη βασική μας επιχείρηση ισχυρή και εξακολουθήσαμε να έχουμε ισχυρό αριθμό (συνδρομητών) στο cloud», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της SAP, Bill McDermott.

Για το σύνολο του έτους, η εταιρία πλέον αναμένει λειτουργικά κέρδη ενός εύρους από 6,5 μέχρι 6,7 δισ. ευρώ, έναντι 6,35 δισ. ευρώ το 2015. Η νέα εκτίμηση, η οποία βασίζεται σε υπολογισμούς που δεν αναγνωρίζονται βάσει των διεθνών προτύπων, είναι υψηλότερη από την προηγούμενη πρόβλεψη για 6,4 με 6,7 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v