Telia: Τεράστιες ζημιές το τρίτο τρίμηνο

Η εταιρία έβαλε στην άκρη το μεγάλο ποσό των 12,5 σουηδικών κορωνών, καθώς ερευνάται από τις αμερικανικές και ολλανδικές αρχές για δωροδοκίες στο Ουζμπεκιστάν. Οι τριμηνιαίες ζημιές άγγιξαν τα 8,81 δισ. κορώνες, ενώ και τα έσοδα υποχώρησαν ελαφρώς.

Telia: Τεράστιες ζημιές το τρίτο τρίμηνο

Ο σκανδιναβικός φορέας τηλεπικοινωνιών Telia Company εμφάνισε τεράστια καθαρή ζημιά το τρίτο τρίμηνο, λόγω προβλέψεων ύψους 12,5 δισ. σουηδικών κορωνών (1,41 δισ. δολάρια) που σχετίζονται με έρευνες των αμερικανικών και των ολλανδικών αρχών για πιθανή δωροδοκία.

Η εταιρία ανακοίνωσε καθαρή απώλεια ύψους 8,81 δισ. κορωνών για την περίοδο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, έναντι καθαρών κερδών 4,59 δισ. κορωνών την ίδια περίοδο του 2015.

Τα έσοδα άγγιξαν στο τρίμηνο τα 21,52 δισ. κορώνες, διαμορφώθηκαν δηλαδή ελαφρώς χαμηλότερα σε σχέση με τα 21,71 δισ. που ήταν πέρυσι. Το ποσό συνάδει με τις προσδοκίες των αναλυτών, αναφέρει το MarketWatch.

Τον περασμένο μήνα, οι αρχές ΗΠΑ και Ολλανδίας ζήτησαν από την Telia να καταβάλει 1,4 δισ. δολάρια για τη διευθέτηση ισχυρισμών ότι προσέφερε δωροδοκία εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων για να διασφαλίσει τις δραστηριότητές της στο Ουζμπεκιστάν.

Οι έρευνες για διαφθορά έχουν κλονίσει τα ανώτατα κλιμάκια του φορέα, οδηγώντας αρκετά στελέχη στην παραίτηση. Ως εκ τούτου, η εταιρία που ανήκει κατά το 37,3% στο σουηδικό κράτος, αποφάσισε να εγκαταλείψει την επέκτασή της στο εξωτερικό, βγάζοντας προς πώληση όλες τις δραστηριότητες στην Ευρασία.

Πάντως έχει γνωστοποιήσει ότι συνεργάζεται με τις αρχές και έχει παραδεχθεί ορισμένες ανεπάρκειες και ελαττώματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v