Η Wells Fargo ερευνάται από τις αρχές στην Καλιφόρνια

Η τράπεζα ερευνάται για υποκλοπή στοιχείων ταυτότητας, καθώς οι εργαζόμενοί της άνοιξαν εκατομμύρια λογαριασμούς χωρίς να το γνωρίζουν οι πελάτες της. Στο μεταξύ έχουν ανασταλεί οι δραστηριότητές της στο Οχάιο και το Ιλινόι.

Η Wells Fargo ερευνάται από τις αρχές στην Καλιφόρνια

Η πολιτεία της Καλιφόρνια έχει ανοίξει ποινική έρευνα κατά της Wells Fargo και εξετάζει τις επιχειρηματικές πρακτικές της αμερικανικής τράπεζας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Los Angeles Times, η γενική εισαγγελέας, Kamala Harris, έστειλε ένταλμα έρευνας στην τράπεζα νωρίτερα μέσα στον Οκτώβριο, βάσει ισχυρισμών για υποκλοπή στοιχείων ταυτότητας, ποινικό έγκλημα που συνδέεται με τη δημιουργία εκατομμυρίων λογαριασμών χωρίς να το γνωρίζουν οι πελάτες της. Η εφημερίδα υποστήριξε ότι πήρε στα χέρια της και εξέτασε το ένταλμα.

Παράλληλα, ρεπορτάζ του Associated Press αναφέρει ότι η Harris αναζητά τη λίστα με τα ονόματα των πελατών για τους οποίους ανοίχτηκαν αυτοί οι λογαριασμοί, τα ονόματα των εργαζομένων που άνοιξαν τους λογαριασμούς, καθώς και τις προμήθειες που σχετίζονται με τα συγκεκριμένα περιστατικά.

Όπως υπενθυμίζει το MarketWatch, ο CEO της Wells Fargo, John Stumpf, παραιτήθηκε, ενώ ανεστάλησαν οι δραστηριότητές της στο Οχάιο και το Ιλινόι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v