Η Goldman Sachs μπαίνει στη λιανική τραπεζική

Η επενδυτική τράπεζα ξεκίνησε το μπάσιμο στην αγορά λιανικής τραπεζικής, με το λανσάρισμα ψηφιακής πλατφόρμας χορήγησης καταναλωτικών δανείων. Στόχος η απόκτηση μεριδίου στην αγορά πιστωτικών καρτών.

Η Goldman Sachs μπαίνει στη λιανική τραπεζική

Η Goldman Sachs έβγαλε στην αγορά την διαδικτυακή της πλατφόρμα για την πώληση καταναλωτικών δανείων, ανακοινώνοντας ότι έχει βάλει στο στόχαστρο τους χρήστες πιστωτικών καρτών.

Ο ιστότοπος Marcus έκανε το ντεμπούτο του την Πέμπτη, βάζοντας τέλος στα σενάρια για το πώς η επενδυτική τράπεζα της Wall Street θα σχεδίαζε το προϊόν.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι πρώτες αιτήσεις για την λήψη δανείου απαιτούν την εισαγωγή κωδικού που στάλθηκε με ηλεκτρονικό μήνυμα σε εκατομμύρια προ-επιλεγμένων πελατών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Goldman Sachs, οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν δάνειο με σταθερό επιτόκιο ύψους ως και 30.000 δολάρια και να το αποπληρώσουν σε δύο με έξι χρόνια.

«Το Marcus προσφέρει μια επιλογή σε καταναλωτές που ψάχνουν πιο απλές εναλλακτικές στον δανεισμό μέσω πιστωτικών καρτών, όπου τα επιτόκια αλλάζουν και μπορούν να γίνουν διάφορες χρεώσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v