Η ING μεταφέρει θέσεις εργασίας στο Λονδίνο

Η τράπεζα είναι το πρώτο μεγάλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που μεταφέρει θέσεις στο Λονδίνο μετά το δημοψήφισμα. Ο χρηματοοικονομικός τομέας προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα ότι θα φύγει από τη χώρα αν δεν διατηρηθεί η πρόσβαση στην κοινή αγορά.

Η ING μεταφέρει θέσεις εργασίας στο Λονδίνο

Η ING Groep πρόκειται να μετακινήσει μέχρι και 60 θέσεις trading από το Άμστερνταμ και τις Βρυξέλλες στο Λονδίνο, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να ενοποιήσει δραστηριότητες και να μειώσει κόστη, σύμφωνα με πηγή του Bloomberg που γνωρίζει τα σχέδια της εταιρίας.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ολλανδίας σχεδιάζει επίσης να κλείσει τις επιχειρήσεις παραγώγων για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Νέα Υόρκη, τη Σιγκαπούρη και τις Βρυξέλλες, πρόσθεσε η πηγή.

Η ING είναι η πρώτη μεγάλη τράπεζα που μεταφέρει προσωπικό στο Λονδίνο μετά την απόφαση της Βρετανίας για Brexit που πυροδότησε ανησυχίες για το μέλλον της βρετανικής πρωτεύουσας ως χρηματοοικονομικό κέντρο. Σε συνέδριο στο Λονδίνο αυτή την εβδομάδα, σημαντικό κομμάτι του τομέα προειδοποίησε πως θα μεταφέρει δραστηριότητες και εργατικό δυναμικό στο εξωτερικό, σε περίπτωση που η Τερέζα Μέι δεν καταφέρει να εξασφαλίσει τη συνέχιση της πρόσβασης στην κοινή ευρωπαϊκή αγορά.

Πάντως, η πηγή του πρακτορείου επεσήμανε ότι η ολλανδική τράπεζα ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσει την απόφασή της στο μέλλον, αν ο αντίκτυπος του Brexit υπονομεύσει την ικανότητά της να προσελκύσει εργαζόμενους ή επηρεάσει με άλλο τρόπο τις δραστηριότητες και τους πελάτες της.

Στις 3 Οκτωβρίου, η ING ανακοίνωσε ότι θα εξαλείψει περίπου 5.800 θέσεις εργασίας, δηλαδή περίπου το 11% του δυναμικού της, προκειμένου να επιταχύνει τη μετάβαση στην ψηφιακή τραπεζική. Η τράπεζα με έδρα στο Άμστερνταμ αναμένει εξοικονόμηση 900 εκατ. ευρώ το χρόνο από αυτή την αλλαγή, ενώ στα σχέδιά της περιλαμβάνεται η περικοπή περίπου 2.300 ρόλων στην Ολλανδία και σχεδόν 3.500 απολύσεις στο Βέλγιο μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι μετοχές της ING έχουν χάσει περίπου 9% φέτος, με τη χρηματιστηριακή της αξία να διαμορφώνεται τώρα γύρω στα 44 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v