Η UniCredit συγκέντρωσε €552 εκατ. από πώληση μεριδίου της FinecoBank

Η τράπεζα διατήρησε ένα μερίδιο ελέγχου 35% στη χρηματιστηριακή εταιρία, ενώ έχει προχωρήσει και σε άλλες πωλήσεις στοιχείων ενεργητικού. Νέο στρατηγικό της σχέδιο αναμένεται να περιλαμβάνει περισσότερες πωλήσεις, αύξηση κεφαλαίου και περικοπές στα κόστη.

Η UniCredit συγκέντρωσε €552 εκατ. από πώληση μεριδίου της FinecoBank

Η ιταλική τράπεζα UniCredit ανακοίνωσε ότι τα ακαθάριστα έσοδα από την πώληση ενός μεριδίου 20% που κατείχε στην διαδικτυακή χρηματιστηριακή εταιρία FinecoBank, ήταν περίπου 552 εκατ. ευρώ.

Η τράπεζα, η οποία ξεκίνησε την Τετάρτη την πώληση μέσω εσπευσμένης διαδικασίας βιβλίου προσφορών (book building), επεσήμανε ότι πούλησε το μερίδιο για 4,55 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο αντανακλά μια έκπτωση περίπου 5% επί του τελευταίου κλεισίματος της FinecoBank.

Η πώληση αναμένεται να ενισχύσει το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Common Tier 1 κατά περίπου 12 μονάδες. Η UniCredit, στο μεταξύ, διατήρησε ένα μερίδιο ελέγχου 35% στην χρηματιστηριακή.

Η κίνηση αυτή ήρθε έπειτα από προηγούμενες πωλήσεις ενός 10% της FinecoBank και άλλου μεριδίου 10% που κατείχε στην πολωνική Bank Pekao, αμέσως αφότου ο Jean-Pierre Mustier ανέλαβε τα ηνία της UniCredit ως διευθύνων σύμβουλος τον Ιούλιο.

Το MarketWatch μεταδίδει ότι η ιταλική τράπεζα γνωστοποίησε ότι θα ανακοινώσει ένα νέο στρατηγικό σχέδιο στα μέσα Δεκεμβρίου, το οποίο σύμφωνα με τους αναλυτές ενδέχεται να περιλαμβάνει αύξηση κεφαλαίου πολλών δισεκατομμυρίων, περισσότερες πωλήσεις στοιχείων ενεργητικού και δραματικές περικοπές στα κόστη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v