ΗΠΑ και Samsung συμφώνησαν στους όρους ανάκλησης του Note 7

Η αρμόδια αμερικανική επιτροπή για την ασφάλεια καταναλωτικών προϊόντων συμφώνησε με την εταιρία δύο εναλλακτικές για τους Αμερικανούς καταναλωτές, που θα μπορούν είτε να ανταλλάξουν το τηλέφωνό τους, είτε να πάρουν τα χρήματά τους πίσω.

ΗΠΑ και Samsung συμφώνησαν στους όρους ανάκλησης του Note 7

Η Samsung Electronics και η αμερικανική Επιτροπή για την Ασφάλεια των Καταναλωτικών Προϊόντων (Consumer Product Safety Commission - CPSC) συμφώνησαν στους όρους βάσει των οποίων οι καταναλωτές θα επιστρέψουν τις αρχικές και αντικαταστάτριες συσκευές Note 7, μετά τα περιστατικά υπερθέρμανσης και εκρήξεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, όλοι οι ιδιοκτήτες του μοντέλου μπορούν να ανταλλάξουν τη συσκευή τους για κάποιο άλλο smartphone της Samsung, ή να την επιστρέψουν και να λάβουν τα χρήματά τους πίσω, στο πλαίσιο του σχεδίου που ενέκρινε η CPSC.

Η Επιτροπή είχε ήδη ανακοινώσει στις 15 Σεπτεμβρίου τη δυνατότητα οικειοθελούς ανάκλησης για ένα εκατομμύριο Note 7, ωστόσο η επέκταση της ανάκλησης που συμφωνήθηκε θα αυξήσει τον αριθμό αυτό σε 1,9 εκατ. συσκευές, τόνισε η CPSC, σύμφωνα με το Bloomberg. Βάσει του ιστορικού της, η υπηρεσία κυρίως προχωρά σε συμφωνίες με εταιρίες για ανακλήσεις, αντί να καταλήξει στα δικαστήρια.

Στο μεταξύ ο τεχνολογικός κολοσσός μείωσε χθες το guidance για τα λειτουργικά κέρδη του τρίτου τριμήνου κατά 2,3 δισ. δολάρια, μετά την απόφασή του να δώσει οριστικό τέλος στην παραγωγή του προβληματικού τηλεφώνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v