Κίνα: Σε υψηλά για το 2016 οι εισαγωγές αργού το Σεπτέμβριο

Η χώρα εισήγαγε το Σεπτέμβριο 33,06 εκατ. τόνους, το οποίο αντιπροσωπεύει άνοδο 18%. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο φέτος και το δεύτερο υψηλότερο στην ιστορία της. Η αύξηση αντανακλά μεγάλες εισαγωγές από διυλιστήρια και μειωμένη κινεζική παραγωγή.

Κίνα: Σε υψηλά για το 2016 οι εισαγωγές αργού το Σεπτέμβριο

Οι κινεζικές εισαγωγές αργού άγγιξαν το Σεπτέμβριο τα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγράψει φέτος, αντανακλώντας αφενός την εύρωστη ζήτηση από διυλιστήρια καθώς πολλά από αυτά έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες της ετήσιας συντήρησής τους και αφετέρου την διευρυμένη δυνατότητα αποθήκευσης της χώρας.

Το Σεπτέμβριο, η Κίνα εισήγαγε 33,06 εκατ. μετρικούς τόνους αργού, ποσότητα που μεταφράζεται σε άνοδο 18% ή 8,08 εκατ. βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα η γενική διοίκηση τελωνείων.

Εκτός από υψηλό ρεκόρ για το 2016, πρόκειται και για το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία της Κίνας, μετά τους 33,18 εκατ. τόνους που καταγράφηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο μεγαλύτερος όγκος των εισαγωγών αποδίδεται στα διυλιστήρια που αυξάνονται και στα οποία η κυβέρνηση πρόσφατα επέτρεψε να εισάγουν άμεσα αργό.

Η άνοδος αντανακλά επίσης και τη μειούμενη παραγωγή αργού από την ίδια την ασιατική χώρα: τον Αύγουστο, η παραγωγή της Κίνας υποχώρησε κατά 10% σε ετήσιους όρους, σε 16,54 εκατ. τόνους ή 3,9 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Για τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, η παραγωγή ήταν 5,7% μικρότερη σε σχέση με την ίδια περίοδο του περασμένου χρόνου.

Πάντως, το MarketWatch σημειώνει πως η αύξηση των εισαγωγών δεν υπονοεί απαραίτητα και άνοδο της εγχώριας κατανάλωσης πετρελαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v