Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Paulson: Σχέδιο προστασίας επενδυτών από subprime

Το Υπουργείο Οικονομίας των ΗΠΑ σε συνεργασία με τις τράπεζες επεξεργάζονται σχέδιο θωράκισης των δανειοληπτών από τους κινδύνους των στεγαστικών δανείων υψηλού κινδύνου το οποίοι δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει και ”πάγωμα” στεγαστικών επιτοκίων.

Paulson: Σχέδιο προστασίας επενδυτών από subprime
Το Υπουργείο Οικονομίας των ΗΠΑ σε συνεργασία με τις τράπεζες επεξεργάζονται σχέδιο ”θωράκισης” των δανειοληπτών από τους κινδύνους των στεγαστικών δανείων υψηλού κινδύνου το οποίο δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει και ”πάγωμα” στεγαστικών επιτοκίων.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός οικονομίας των ΗΠΑ, H. Paulson, εργαζόμαστε γρήγορα και επιθετικά χρησιμοποιώντας νέα εργαλεία αλλά και τα ήδη υπάρχοντα ώστε να συνδράμουμε τους υπεύθυνους δανειολήπτες.

Ειδικότερα, όπως επεσήμανε ο κ. Paulson, το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των ενυπόθηκων δανείων θα επικεντρωθεί στους δανειολήπτες με σταθερά εισοδήματα και καθαρό ιστορικό αποπληρωμής, χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένο αριθμό δανειοληπτών που θα επηρεάσει το πρόγραμμα.

Ο υπουργός Οικονομίας των ΗΠΑ μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση και οι τράπεζες θα καταλήξουν σε συμφωνία εντός της εβδομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v