Ερευνητές υποπτεύονται νέο ελάττωμα στις μπαταρίες Samsung

Οι μπαταρίες της κινεζικής Amperex που αντικατέστησαν τις προηγούμενες ελαττωματικές της Samsung SDI, παρουσιάζουν νέο, διαφορετικό πρόβλημα και αυτό είναι που οδήγησε στην πλήρη εγκατάλειψη του εμβληματικού μοντέλου από την τεχνολογική εταιρία.

Ερευνητές υποπτεύονται νέο ελάττωμα στις μπαταρίες Samsung

Ερευνητές πιστεύουν ότι τα πιο πρόσφατα περιστατικά υπερθέρμανσης των smartphones της Samsung Electronics που οδήγησαν στην εγκατάλειψη του μοντέλου Galaxy Note 7, μπορεί να είναι αποτέλεσμα διαφορετικού ελαττώματος από εκείνο που προκάλεσε την αρχική ανάκληση των συσκευών τον περασμένο μήνα.

Προκαταρκτική εξέταση των ενδείξεων από τα πρόσφατα περιστατικά, δείχνουν πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις μπαταρίες που κατασκεύασε η κινεζική Amperex Technology. Οι μπαταρίες αυτές υποτίθεται ότι θα ήταν η ασφαλής εναλλακτική εκείνων που προμήθευσε άλλη εταιρία και προκάλεσαν υπερθέρμανση, φωτιά και λιώσιμο των συσκευών, σύμφωνα με πηγή από το περιβάλλον των συζητήσεων κυβερνητικών υπηρεσιών και εταιρίας.

Οι πρώτες μπαταρίες, τις οποίες κατασκεύασε η Samsung SDI –στην οποία η Samsung είναι πολύ μεγάλος μέτοχος- αποδείχθηκε πως ήταν πολύ μεγάλες σε μέγεθος για το Note 7. Μετά τα περιστατικά, η εταιρία αντικατέστησε προηγούμενες συσκευές πελατών με νέες, οι οποίες έφεραν τις μπαταρίες της Amperex που εντέλει επίσης είναι ελαττωματικές.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, το νέο ελάττωμα εξηγεί το γιατί η τεχνολογική εταιρία εγκατέλειψε τόσο ξαφνικά και απότομα το εμβληματικό της μοντέλο που σχεδιάστηκε για να ανταγωνιστεί το iPhone 7 της Apple.

Η Amperex, μονάδα της ιαπωνικής TDK, και η Samsung δεν σχολίασαν τις πληροφορίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v