Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aκριβότερα και από την ΕΤΕ δανείζεται η Deutsche Bank

Η γερμανική τράπεζα είναι η μόνη που πληρώνει τόκο για να δανειστεί από την διατραπεζική αγορά για περίοδο εννιά ή 12 μηνών, σύμφωνα με τοιχεία του European Money Market Institute.

Aκριβότερα και από την ΕΤΕ δανείζεται η Deutsche Bank

Η Deutsche Bank πληρώνει περισσότερα για να δανειστεί από άλλες τράπεζες ακόμα και σε σχέση με ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα, σύμφωνα με στοιχεία του European Money Market Institute.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα είναι η μόνη που καταβάλλει τόκο για να δανειστεί για περίοδο εννιά ή 12 μηνών από μια ομάδα 21 τραπεζών, οι οποίες συμμετέχουν σε έρευνα για τον καθορισμό του Euribor.

Η Deutsche Bank είναι σε χειρότερη θέση ακόμα και από την ιταλική Monte dei Paschi di Siena ή την Εθνική Τράπεζα.

Τα στοιχεία δείχνουν πως η Deutsche Bank πρέπει να πληρώσει 0,02% για να δανειστεί από τις άλλες τράπεζες για διάστημα εννιά μηνών. Για ένα χρόνο το επιτόκιο είναι 0,06%.

H γερμανική τράπεζα αντιμετωπίζει μια κρίση εμπιστοσύνης που έχει στείλει τη μετοχή της σε βουτιά περίπου 60%, καθώς οι επενδυτές φοβούνται πως το πρόστιμο που θα κληθεί να πληρώσει στις ΗΠΑ θα είναι μεγαλύτερο από τα 5 δισ. ευρώ που έχει βάλει στην άκρη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v