IPO το 2018 ετοιμάζει η Saudi Aramco

Η Σαουδική Αραβία εκτιμά ότι το 2018 οι τιμές θα έχουν ανακάμψει και οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες για την αρχική δημόσια προσφορά, τη μεγαλύτερη στον κόσμο. Η χώρα προχωρά με τη στρατηγική της, να γίνει παγκόσμια επενδυτική δύναμη.

IPO το 2018 ετοιμάζει η Saudi Aramco

Η Saudi Aramco αισθάνεται ότι μέχρι το 2018 οι τιμές του πετρελαίου θα έχουν ανακάμψει και οι συνθήκες της αγοράς θα είναι οι κατάλληλες για τη μεγαλύτερη εισαγωγή στο χρηματιστήριο στον κόσμο, τόνισε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Amin Nasser.

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Ενεργειακό Συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη, ο Nasser επεσήμανε ότι όλες οι αγορές ακόμη εξετάζονται για την αρχική δημόσια προσφορά μέχρι και του 5% της Aramco.

Πρόσθεσε, επίσης, πως η εταιρία σχεδιάζει να επενδύσει 300 δισ. δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία, εστιάζοντας κυρίως στο αέριο.

Όπως υπενθυμίζει το Reuters, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman αποκάλυψε τα φιλόδοξα σχέδια νωρίτερα φέτος, με στόχο να μπει ένα τέλος στην «εξάρτηση» της Σαουδικής Αραβίας από το πετρέλαιο και η χώρα να μετατραπεί σε παγκόσμια επενδυτική δύναμη.

Η εισαγωγή του μεριδίου 5% της Aramco στο χρηματιστήριο βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της νέας στρατηγικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v