Η Deutsche Bank επανεξετάζει το σχέδιο αναδιάρθρωσης

Προσαρμογές στο σχέδιο αναδιάρθρωσης που ανακοίνωσε πέρυσι ο νέος CEO, Τζον Κράιαν, εξετάζει η διοίκηση της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας. Η απειλή του προστίμου από τις ΗΠΑ αυξάνει την πίεση για την εύρεση λύσης.

Η Deutsche Bank επανεξετάζει το σχέδιο αναδιάρθρωσης

Η διοίκηση της Deutsche Bank επανεξετάζει ορισμένα στοιχεία του σχεδίου αναδιάρθρωσης που ανακοινώθηκε πέρυσι, υπό την απειλή της επιβολής προστίμου 14 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ, δήλωσαν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

Το σχέδιο που παρουσίασε πέρυσι ο νέος CEO της γερμανικής τράπεζας, Τζον Κράιαν, προέβλεπε την μείωση του κόστους με την περικοπή θέσεων εργασίας και την πώληση στοιχείων ενεργητικού.

Ωστόσο, ένα χρόνο αργότερα, με το προσωπικό να μην έχει μειωθεί, η διοίκηση αναγκάζεται να αναζητήσει τρόπους για να επιταχύνει την αναδιάρθρωση της τράπεζας.

«Θα υπάρξουν κάποιες προσαρμογές, που πιθανότατα θα αποφασιστούν αυτό το τρίμηνο» σημείωσε μια πηγή. «Θα αφορούν τομείς στους οποίους η τράπεζα δεν έχει κέρδη» πρόσθεσε.

Η ανάγκη για προσαρμογή του σχεδίου έχει γίνει πιο επιτακτική μετά την αρχική απαίτηση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να καταβάλλει η τράπεζα 14 δισ. δολάρια για τον διακανονισμό κατηγοριών σχετικά με την καταχρηστική πώληση «τοξικών» στεγαστικών δανείων πριν την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Deutsche Bank προβλέπει την περικοπή 9.000 θέσεων εργασίας. Ωστόσο το προσωπικό έχει αυξηθεί στους 101.300 υπαλλήλους στα μέσα του 2016 από 98.600 πέρυσι.

«Περισσότερες δουλειές θα χαθούν» ανέφερε μια πηγή. Ωστόσο δύο άλλες πηγές υποστήριξαν πως η διοίκηση είναι διστακτική για ένα μεγαλύτερο «τσεκούρι» στο προσωπικό λόγω του φόβου για υψηλό κόστος αποζημιώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v