Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Delta Lloyd απέρριψε την προσφορά της NN

H Delta Lloyd δεν είναι αντίθετη στις κατάλληλες συναλλαγές, αλλά υποστήριξε ότι η προσφορά της ΝΝ την υποεκτιμά και δεν αντανακλά τα οφέλη μιας ενοποίησης. Η ΝΝ έδινε 5,30 ευρώ/μετοχή, δηλαδή ένα premium 29% στο κλείσιμο της Τρίτης.

H Delta Lloyd απέρριψε την προσφορά της NN

Η ολλανδική ασφαλιστική Delta Lloyd απέρριψε την προσφορά 2,4 δισ. ευρώ της NN Group σε μετρητά, υποστηρίζοντας ότι η πρόταση υποεκτιμά την εταιρία και δεν αντανακλά τα οφέλη μιας ενοποίησης.

«Η Delta Lloyd είναι ισχυρή επιχείρηση με δυνατή στρατηγική και μια σαφή πορεία προς δημιουργία αξίας, στην οποία σημειώνει καλή πρόοδο», τόνισε η εταιρία σε σημερινή της ανακοίνωση.

Η ασφαλιστική εταιρία δεν είναι αντίθετη σε συναλλαγές που θα «δημιουργούσαν δυνατή αξία για τους μετόχους θα έφερναν οφέλη σε άλλους κατόχους μεριδίων», πρόσθεσε σύμφωνα με το Bloomberg.

Η ΝΝ προσέφερε την Τετάρτη 5,30 ευρώ ανά μετοχή της Delta Lloyd, δηλαδή 29% επί της προηγούμενης τιμής κλεισίματος. Η εταιρία σχεδίαζε να χρηματοδοτήσει τη συναλλαγή με τη χρήση υπάρχοντων πόρων και χρέους.

Η εταιρία με έδρα στη Χάγη ανέστειλε επίσης ένα μέρος προγράμματος επαναγοράς μετοχών 500 εκατ. ευρώ, το οποίο βρισκόταν σε εκκρεμότητα.

Η Saskia Kranendonk, εκπρόσωπος της ΝΝ, αρνήθηκε να σχολιάσει την απόρριψη της προσφοράς από την Delta Lloyd.

Το πρακτορείο επισημαίνει ότι η ολλανδική εταιρία έχει αρκετές φορές στο παρελθόν αναφερθεί ως στόχος της ΝΝ.

Η εταιρία επέστρεψε σε κέρδη κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, αφότου περιέκοψε κόστη, αύξησε τα επίπεδα του κεφαλαίου της και προχώρησε σε κινήσεις για την καλύτερη συμμόρφωση με τις σκληρότερες απαιτήσεις της ΕΕ από τις ασφαλιστικές εταιρίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v