H Ericsson προχωρά σε περικοπές 4.000 θέσεων εργασίας στη Σουηδία

Η εταιρία αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την περικοπή 3.000-4.000 θέσεων στη Σουηδία. Τον Ιούλιο εκδίωξε τον CEO ενώ περικόπτει κόστη για να εξοικονομήσει εννέα δισ. κορώνες, εν μέσω μεγάλου ανταγωνισμού και χαμηλής ζήτησης.

H Ericsson προχωρά σε περικοπές 4.000 θέσεων εργασίας στη Σουηδία

Η Ericsson, η οποία υπαινίχθηκε τον περασμένο μήνα ότι οι γραμμές παραγωγής της Σουηδίας δεν εξαιρούνται από τις περικοπές θέσεων εργασίας που έχει προγραμματίσει, πρόκειται να ενημερώσει ενδεχομένως και σήμερα τους εργαζόμενους σε σουηδικά εργοστάσια σχετικά με νέες απολύσεις.

Σύμφωνα με το σουηδικό τηλεοπτικό κανάλι SVT, η προβληματική κατασκευάστρια εξοπλισμού ασύρματων δικτύων μπορεί να ενημερώσει σήμερα τους εργαζόμενούς της στη χώρα ότι θα εξαλείψει 3.000 με 4.000 θέσεις εργασίας στην «πατρίδα» της, στο πλαίσιο των μέτρων μείωσης κόστους που υιοθετεί.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι πηγές που επικαλείται το σουηδικό μέσο ανέφεραν ότι στο Boraas ενδέχεται να κλείσει εντελώς το εργοστάσιο, γεγονός που θα κοστίσει 800 θέσεις εργασίας. Η παραγωγή στην Kumla επίσης θα επηρεαστεί.

Το τηλεοπτικό κανάλι ανέφερε ότι η Ericsson έχει ενημερώσει τη σουηδική κυβέρνηση σχετικά με τα σχέδιά της. Οι μειώσεις υπογραμμίζουν το μέγεθος των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η τεχνολογική εταιρία καθώς προσπαθεί να ανταποκριθεί στον αυξανόμενο ανταγωνισμό και τη μειούμενη ζήτηση.

Καθώς τα κέρδη εμφανίζουν μεγάλες πτώσεις, η Ericsson έδιωξε τον Ιούλιο τον διευθύνοντα σύμβουλό της και εστιάζει στην περικοπή κοστών με σκοπό να εξοικονομήσει εννέα δισ. σουηδικές κορώνες (1,05 δισ. δολάρια) το χρόνο μέχρι το 2017.

Εκπρόσωπος της Ericsson αρνήθηκε να σχολιάσει το ρεπορτάζ του SVT, επισημαίνοντας πως ό,τι έχει να ανακοινώσει η εταιρία θα το πει μέσω των παραδοσιακών διαύλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v